2009. július 21., kedd

Sajtos bundában sült csirkefalatok petrezselymes-tejfölös mártogatóval

sajtoscsirke1

A hétvégi menüvel kapcsolatban annyi volt a kérés, hogy valami ’bundázott’ legyen. Nem több és nem kevesebb. Ehhez az óhajhoz ezt sikerült kitalálnom, mert némi agymunka után arra jutottunk, hogy bundázott és sajtos…

Hozzávalók:

  • egy kisebb csirkemellfilé (nekem normál méretűből volt 1,5 fél)
  • 1 tojás
  • fél csésze keményítő
  • egy csésze liszt
  • egy teáskanál sütőpor
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 2 maréknyi reszelt sajt
  • olaj a sütéshez

A mártogatóhoz:

  • 1 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi apróra vágott korianderzöld

A húst kockákra vágom. A tojást villával felverem, majd simára keverem a keményítővel. Hozzáadom a sütőport és a lisztet és azzal is csomómentesre keverem. Némi vízzel hígítom (nem mértem, több adagban adtam hozzá keveset, mert elég sűrű kell legyen a tészta, különben lefolyik a húsról), és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt sajtot. Belemártom a húst és forró olajban aranyszínűre sütöm. A mártogatóhoz összekeverem a tejfölt, a majonézt és az aprított zöldfűszereket, és picit megsózom. Tetszőleges körettel és a tejfölös dippel tálalom a húst.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Szeretem a paniros dolgokat, és ez a mártogatos dolog külön tetszik. :)