Az egész onnan indult, hogy vettünk Hollandiában egy adag pöttyös és csíkos muffinpapírt, és édesség gyanánt egy hétig pudingot ettünk, azaz már hiányzott valami szilárd desszert. És nyilván muffint kellett sütni, mert hát új papírjaim vannak hozzá, az pedig olyan, mint az új ruha, minél előbb be kell vetni.
Van ugye nekem egy Stahlos muffinos könyvem, hála az egyik drogéria láncnak :-)
Párat megjelöltem benne, ez volt az egyik, bár pár ponton eltértem, kevesebb vaj és cukor, ez ugye alap. És philadelphia sajtkrém helyett sima sparos zsírszegény túrót használtam, olcsóbb is, kevésbé hizlal és ez volt a boltban. Legközelebb is túróból lesz, mert nagyon jó, állagra és ízre is más, mint a zsíros morzsalékos sokszor száraz “normál” túrók.
Hozzávalók:
az aljához:
- 15 dkg keksz (zabfalatok)
- 8 dkg vaj
középre:
- 25 dkg sovány túró
- 2 kicsi vagy 1 nagy tojás
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
a tetejére:
- 20 dkg tejföl
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 5 dkg cukor
A kekszet aprítóval morzsává töröm, majd összekeverem a megolvasztott vajjal (én csak rádobtam a vajat, be a mikróba, majd egy kanállal összekevertem). 2-2 papírral kibélelem a muffin tepsi mélyedéseit, és az aljukba nyomkodom a kekszes keveréket. Pár percre beteszem a hűtőbe, hogy a vajas kekszmorzsa megkeményedjen. Közben összekeverem a középső réteg hozzávalóit, és előmelegítem a sütőt 150 fokra (légkeveréssel). A túrókrémet a kekszmorzsára kanalazom, és kb. 20-25 percig sütöm. A tejfölt összekeverem a cukorral és a vanília kivonattal, elosztom a muffinok tetején és még 8 percig sütöm, majd hagyom őket kihűlni. akkor jók, ha pár órát eltöltöttek a hűtőben.
12 darab lesz belőle.
2 megjegyzés:
köszi
Szia! Tényleg szép!
Másnak is tetszik a recept, és a kép is, mert megtaláltam a sütigyáron ezt a képet.
Itt a link : http://www.sutigyar.hu/recept/amerikai_turotorta_muffin
ha esetleg szeretnél írni a felhasználónak, aki saját képként tüntette fel, amit te csináltál.
Megjegyzés küldése