Este születésnapi dőzsölésre mentünk, ezért könnyű ebédet terveztem. Egy ideje keringett már a fejemben a töltött paradicsom, aztán némi google-zás után megtaláltam a szimpatikus változatot fűszerkert-nél. Igazából csak addig jutottam az olvasásban, hogy rizs-bazsalikom-mozzarella, aztán összeraktam a saját változatomat.
Hozzávalók:
- 5 nagyobb paradicsom
- 5 dkg rizs
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 mozzarella gömb
- kevés reszelt sajt
- bazsalikom
A paradicsomoknak vékonyan levágom a szár felőli végüket, és karalábévájóval kiszedem a belsejüket. A hagymát apróra vágom, pár percig sütöm az olajban, majd hozzáadom a rizst, átforgatom, és víz adagolásával puhára főzöm. Megsózom, belekeverek pár apróra vágott bazsalikomlevelet, és miután langyosra hűlt, hozzáadom a felkockázott mozzarellát. A paradicsomokat megtöltöm a rizzsel, tepsibe teszem, és a rizs tetejére kevés reszelt sajtot teszek. Forró (200-220 fokos) sütőben pár percig sütöm.
2 fős adag, mi uborkasalátával ettük.
3 megjegyzés:
Khmm...08.25. Lilla :) Mikor küldöd?:)
lehet hogy csak holnap reggel, mert 4 órán át szereltem babaágyat (nem gondoltam hogy ennyi ideig fog tartani). nem nekünk kellett az ágy :-)
fázisfotók készen a cucc készen, kell még a készről kép és megírni a nem túl hosszú receptet.
Nagyon guszták
Megjegyzés küldése