2010. augusztus 4., szerda

Pulykaburger II.


A múltkori hússzeletes megoldás után most jöjjön egy klasszikus darált húsból készülő húspogácsás. a szakácskönyvben klasszikus BLT (azaz bacon-lettuce-tomato : szalonna-saláta-paradicsom) változatban szerepel, én azonban a salátát kihagytam, mert nem láttam szép salátát a boltban, és 2 szeletért nem akartam nagyon utánajárnia  dolognak.
Vásárlás után gyorsan elkészíthető étel kellett, hogy ne teli hassal kelljen teniszezni. Aztán ahogy lapozgattam a szakácskönyveket megakadt ezen a recepten a szemem, hamburger 433 kcal-val és 27 g szénhidráttal, ez kell nekem, hiszen még egy sültkrumpli is befér mellé, hogy teljes legyen az élmény. Ráadásul pikk-pakk megvan.
Hozzávalók:
  • 25 dkg sovány darált pulykahús
  • 2 hamburgerzsemle (valahol mintha láttam volna egészségesnek kikiáltott verziót, a recept simát ír)
  • 2 nagy szelet paradicsom
  • só, bors
  • 2 szelet bacon
  • kb. 1 evőkanálnyi Worcestershire-szósz
  • 2 evőkanál light majonéz
  • (salátalevelek)
  • kevés olaj
A húst összegyúrom a Worcestershire-szósszal, némi sóval és borssal, és két húspogácsát formázok belőle. A grillserpenyőben pár perc alatt megpirítom a félbevágott zsemléket, majd vékonyan kiolajozom, és megsütöm a kettévágott szalonnaszeleteket és a húspogácsákat (9-fokozatból 6-ost használtam, hogy rendesen átsüljön a hús). Tálalásnál az én sorrendem a következő: zsömle – saláta – paradicsom – hús – majonéz – bacon – zsömle. Miközben sültek a dolgok egy kis hasábburgonyát sütöttem mellé (ha jól emlékszem a számokra kb. fejenként 10 dkg mirelit hasábburgonya az adag).
2 fős adag. Adagonként (krumpli nélkül) kb. 430 kcal és 27 g szénhidrát.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez igen, jöhet is vacsorára :)