2010. augusztus 6., péntek

Fehércsokoládés fagylalt(alap)

A desszert fölött érzett izgatottságunk miatt fénykép (még) nincsen, expressz sebességgel fogyott el eddig mindkét adag. Levi szerint ez az eddigi legjobb fagyim, úgyhogy valószínűleg fog még párszor készülni. Hátha előbb-utóbb sikerült lekapni is.

Először sztacsatella lett belőle, az utolsó átkeverés után csokoládé-lapocskákat forgattam bele, a második pedig kekszgolyó-darabokat kapott – volt egy kis maradék rumos-meggylé, azt kevertem össze pici vajjal, darált keksszel és kakaóval.

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz joghurt (nálam 0%-os)
  • fél doboz (170 g) nem cukrozott sűrített tej
  • 5 dkg fehércsokoládé

A csokoládét összetöröm, és mikróban, vagy kis lángon összeolvasztom a sűrített tejjel. Miután hűlt kicsit, belekeverem a joghurtot. Fagylaltgéppel vagy dobozban villával gyakran átkeverve megfagyasztom, és a vége felé keverek bele még egy kis ízesítőt (csokoládét, kekszet stb). Magában is finom, csak hát a kísérletezgetés meg a hedonizmus…

2 hatalmas adag vagy 3 “normális”. Az egészben: 680 kcal és 66,5 g szénhidrát.

0 megjegyzés: