2010. augusztus 1., vasárnap

Caprese

Komment azt hiszem nem nagyon kell hozzá – paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Mindenki ismeri, valószínűleg a többség szereti is. Ami miatt poszt lett belőle az az, hogy álljon itt az energiatartalma. alacsony az energia és a szénhidrát tartalma is, egy szelet rozskenyérrel tökéletes vacsorára, vagy magában vagy egy szelet abonettel (ropogós rozsos kenyérrel inkább az sokkal egészségesebb és finomabb) uzsonnára is megfelelő.

Hozzávalók:

  • 2 nagy paradicsom (kb. 10 dkg-osak)
  • 1 csomag (125 g) mozzarella
  • pár csepp olívaolaj
  • bazsalikom

A paradicsomot és a sajtot karikákra vágom, két tányérra rakom, vágok rá egy kis friss bazsalikomot, és csöpögtetek rá pár csepp olíva olajat.

2 fős adag. Adagonként kb. 180 kcal és 5 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taboulleh Igazi kánikulai fogás, mert se a sütőt, se a tűzhelyet (sőt még a mikrót vagy a vízforralót) sem kell bekapcsolni hozzá. Magában is kiváló, de grillezett húsokhoz is jó köretnek. A bulgurt éretlen búzaszemből készítik, és … Tovább
  • Húsvéti saláta Ha valaki nem szeretné a tejszínes torma-sonka-kalács hármassal hizlalni magát (én pl.), a húsvéti ízekből mégsem akar kimaradni. Végre itt a tavasz, megjelent a friss retek, újhagyma és társaik, használjuk ki és fogyasszu… Tovább
  • Görög tésztasaláta Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tészta… Tovább
  • Coleslaw – amerikai káposztasaláta A coleslaw-t, nagy valószínűséggel már az ókori Rómában is készítették. Szerte a világon népszerű, pl. Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Belgiumban, az USA-ban és Németországban. Maga a név ’coleslaw’, a holland ’koolsl… Tovább
  • Avokádó-kukorica salsa Tacohoz késztettem, guacamole és külön tálalt paradicsom és olajbogyó helyett, de bármilyen grillezett hús nagyszerű kísérője lehet. Ha már benne van az avokádó pár óráig lehet eltartani, a hűtőben, mert az avokádó nagyon … Tovább

0 megjegyzés: