2010. március 30., kedd

Tésztasaláta

tesztasalata1

A tésztasaláta nagyon jó „találmány”, másnap is tökéletes, azaz lehet vinni munkába vagy iskolába, egyszerűen elkészül, és általában több zöldséget és kevesebb tésztát tartalmaz, mint egy hagyományos tésztaétel. Persze ezt is meg lehet pakolni kalóriákkal, ennek elkerülése érdekében a következőket tettem: a szósz alapja a sima, nem túl zsíros natúr joghurt, majonézből tökéletes a „light” változat (persze nem mindegy, hogy melyik fajta, ki kell kísérletezni, hogy kinek melyik ízlik legjobban), és a tejfölből is csak 12%-os (még 10%-osat is láttam).

Hozzávalók:

  • 20 dkg pillangótészta
  • 25 dkg borsó
  • 25 dkg sárgarépa
  • 10 dkg sonka
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 4-5 evőkanál majonéz
  • kb. fél dl tejföl

A tésztát és a tojást megfőzöm, a borsót és az apróra vágott sárgarépát megpárolom. A sonkát csíkokra vágom, és összekeverem a leszűrt tésztával, a borsóval, és a sárgarépával. Miután kihűlt az egész, hozzákeverem a tejfölt, a joghurtot, a majonézt, megsózom, és tojáscikkekkel díszítve tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: