2009. november 12., csütörtök

Mogyorós gofri – Gofri III.

gofri1

Külsőre nem sokban különbözik egyik gofri a másiktól, nehéz fényképen visszaadni az amúgy jelentős ízbeli különbségeket. Teljesen más ez a mogyorós, mint a pár héttel ezelőtti, kevés cukrot tartalmazó ropogós változat. A cukortól és a mogyorótól sokkal „testesebb”, kevesebbet lehet egyszerre megenni belőle, ami egyáltalán nem baj, csak az adag méretezésekor érdemes ezzel számolni.

Hozzávalók:

  • 8 dkg mogyoró
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

A mogyorót durvára darálom, és habosra keverem a cukorral és a vajjal. Hozzáadom a tojást, alaposan elkeverem benne, majd összedolgozom a liszttel. Kb. 2 dl tejjel hígítom – akkor jó az állaga, ha spatulával el lehet kenni a gofrisütőben, nekem ehhez kicsit több, mint 2 dl tejre volt szükségem. A gofrisütőt bemelegítem, vékonyan bekenem olajjal, és megsütöm a tésztát. Rácson hagyom kihűlni, és vanília vagy csokoládészósszal tálalom.

4-5 darab lesz belőle, két személyes reggeli. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább
  • Zabpelyhes pikelet–ausztrál palacsinta Annyira jópofa szó az, hogy pikelet. Kikelet-pikelet. Különösen azt tekintve, hogy vasárnap hajnali 8-kor felkeltünk forma-1-et nézni, én pedig közben megsütöttem ezeket a palacsintákat. Nyilván sokaknak a hajnali 8, az nem … Tovább
  • Fahéjas-kardamomos csiga “…olyan, mint egy fahéjas csiga, csak finomabb…” A legutóbbi IKEA-vizit alkalmával észrevettem, hogy a svéd ételek közt megbújik pár receptkártya is. Volt minimum kétféle halas (az egyik lasagne), és ez a fahéjas tekercs. Le… Tovább
  • Churros Nagyon régóta akartam itthon churrost sütni, de nem álltam neki, mert biztos túl macerás, meg elrontom, meg nem lesz jó és hasonlók. Hát butuska voltam. Egyetlen kalandos dolog volt csak sütés közben: nem vagyok egy nagy hab… Tovább
  • Amerikai palacsinta II. Szerepelt már amerikai palacsinta a blogon (itt), az azt hiszem a Jamie Oliver-féle verzió, ez pedig Nigella süteményes könyvéből van. Ez az egyszerűbb, mert szét sem kell hozzá választani a tojásokat, csak minden hozzávaló… Tovább

1 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ez kérem közösség elleni izgatás! Azonnal adj egy falatot! :)