2009. július 6., hétfő

Currys-lilahagymás penne

curryspenne1

Elsőre szokatlan párosítás curry és tészta. De csak elsőre az, ki kell próbálni (aztán többször elkészíteni), mert nagyon finom – és nagyon egyszerű. Krémsajttal/mascarponeval dőzsölősebb, tejszínnel gyakorlatilag ugyanolyan csak kevésbé költséges. Most ráadásul nagyon jó új lilahagymák vannak a piacon. A tésztafőzés ideje alatt elkészül az egész, felteszem a vizet melegedni, és elkezdek hagymát pucolni, így a szósz és a tészta pont ugyanakkor lesz készen.

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne/fusilli
  • 3 nagy fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál curry
  • 1 jó nagy csipet őrölt kömény (aki szereti annak lehet több is, nekem nem a fő kedvencem, úgyhogy nem raktam bele)
  • só, bors
  • 20 dkg krémsajt/mascarpone/tejszín

Miközben a tésztát al dente állagúra főzöm, elkészítem a mártást. A hagymát elfelezem, majd vékony szeletekre vagy karikákra vágom. Az olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom az áttört fokhagymát, 1-2 percig együtt pirítom, majd hozzáadom a krémsajtot és a fűszereket, és fedő alatt addig főzöm, amíg leszűröm a tésztát. Hozzáadom a lecsöpögtetett tésztát és azonnal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mozzarellás lencsesaláta Végre eljutottam oda, hogy nem levest készítettem a lencséből. Egy ideje terveztem, de most értem el a megvalósításig. A múltkori vörösbabos saláta és ez után arra jutottam, hogy nagyszerű saláta alapanyag a többféle hüvel… Tovább
  • Kókuszos csirkenyársak Elsőre furcsának tűnhet a kókuszreszelékbe forgatott hús, pedig nem kéne az legyen, mandulát és diót viszonylag gyakran használunk húsételekhez, ezekhez pedig (felhasználási körben legalábbis) eléggé hasonlít a kókusz. Ola… Tovább
  • Taco sertéshússal Többször készítettem már tacot, volt marhahúsos, és csirkés is, ez most nem csak a felhasznált húsban különbözik azoktól, hanem abban is, hogy a sütőben melegítettem meg, és a sajtot ráolvasztottam, nem csak hidegen rászór… Tovább
  • Gombás rizottó A rizottó az egyik kedvenc ételem, gyorsan elkészül, és mindig az évszaknak megfelelőn lehet variálni. És nem utolsósorban nem igényel sem sok edényt, sem különleges konyhai eszközöket. Ezért aztán kb. kéthetente egyszer a… Tovább
  • Babsaláta Ez is a fogyókúra program részeként került az asztalra, 500 kalória alatt van az energiatartalma, azaz akár ebédre, akár vacsorára nyugodtan fogyasztható – úgysem egészséges túl sokkal napi 1500 kcal alá menni. Érdemes a b… Tovább

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
"Csak" annyit szeretnék mondani, hogy nagyon teccik... Csodás receptek... Imádok fozni és ma találtam rá a weboldaladra.
Gratulálok...
Udvozlettel Ancsi Prágából

Lilla írta...

köszi :-) jó nézelődést és főzőcskézést