2009. július 6., hétfő

Currys-lilahagymás penne

curryspenne1

Elsőre szokatlan párosítás curry és tészta. De csak elsőre az, ki kell próbálni (aztán többször elkészíteni), mert nagyon finom – és nagyon egyszerű. Krémsajttal/mascarponeval dőzsölősebb, tejszínnel gyakorlatilag ugyanolyan csak kevésbé költséges. Most ráadásul nagyon jó új lilahagymák vannak a piacon. A tésztafőzés ideje alatt elkészül az egész, felteszem a vizet melegedni, és elkezdek hagymát pucolni, így a szósz és a tészta pont ugyanakkor lesz készen.

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne/fusilli
  • 3 nagy fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál curry
  • 1 jó nagy csipet őrölt kömény (aki szereti annak lehet több is, nekem nem a fő kedvencem, úgyhogy nem raktam bele)
  • só, bors
  • 20 dkg krémsajt/mascarpone/tejszín

Miközben a tésztát al dente állagúra főzöm, elkészítem a mártást. A hagymát elfelezem, majd vékony szeletekre vagy karikákra vágom. Az olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom az áttört fokhagymát, 1-2 percig együtt pirítom, majd hozzáadom a krémsajtot és a fűszereket, és fedő alatt addig főzöm, amíg leszűröm a tésztát. Hozzáadom a lecsöpögtetett tésztát és azonnal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres-nutellás panini Folytatódik a születésnapi eper-dömping. Az epres keksz és gofri után itt a nutellás-epres panini. Elég erős indítása a napnak, ezután kétszer meg kell gondolni a további menüt, hogy ne az legyen belőle, hogy “jó-jó, de hát… Tovább
  • Fehércsokoládés mascarpone krém eperrel Mostanában ilyen kanalazós desszertekben utazom, nem azért, mert „olyan meleg van, hogy én már be se kapcsolom a sütőt”, bírom a meleget, képes vagyok a legnagyobb kánikulában is sütni (és mostanában elég sokszor vagyunk n… Tovább
  • Epres spiráltorta Egy hét késéssel csak felteszem, hogy mit sütött Levi a születésnapomra :-). És ez az első tortája! Ami egyébként a Stahl gyors édességek egyik receptjén alapul, de több ponton változtattunk rajta (azért a változtatások ért… Tovább
  • Gombás rizottó A rizottó az egyik kedvenc ételem, gyorsan elkészül, és mindig az évszaknak megfelelőn lehet variálni. És nem utolsósorban nem igényel sem sok edényt, sem különleges konyhai eszközöket. Ezért aztán kb. kéthetente egyszer a… Tovább
  • Háromsajtos rizottó Ez a rizottó felborította kissé a rangsoromat, hogy melyik is a kedvencem a meglehetősen sokféle közül, amit készíteni szoktam. Nem én vagyok a penészes sajtok legnagyobb rajongója, inkább a kemény és a friss sajtokat szeret… Tovább

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
"Csak" annyit szeretnék mondani, hogy nagyon teccik... Csodás receptek... Imádok fozni és ma találtam rá a weboldaladra.
Gratulálok...
Udvozlettel Ancsi Prágából

Lilla írta...

köszi :-) jó nézelődést és főzőcskézést