2009. július 7., kedd

Paradicsomos csirketekercsek

csirketekercs2

Ez talán az a grillezett hús, amit jobb sütőben elkészíteni, mint grillrácson vagy grillserpenyőben, mert a húst nehéz igazán vékony karikákra vágni, ezért aztán lassabban és nehezebben sül át, ha csak alulról kap hőt (onnan viszont viszonylag sokat), mint ha sütőben sütjük (grill fokozaton persze). Csirkemellen kívül pulykából is tökéletes, abból könnyebben lehet szép nagy szeleteket vágni.

Hozzávalók:

  • 2 (fél) filézett csirkemell
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • bazsalikomlevelek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bacon szeletek
  • só, bors
  • saslik

A csirkemellet 3-4 szeletre vágom, a sűrített paradicsomot elkeverem a zúzott fokhagymával, és kicsit megsózom. Ha sütőben sütöm, akkor előmelegítem 220 fokra. A hússzeleteket megkenem a sűrített paradicsommal, bazsalikomleveleket tépkedek rájuk, és baconnel borítom be. Feltekerem és megpróbálom kb. 2 cm vastag szeletekre vágni, a szeleteket keresztben saslikra húzom (miután levágtam egyet, rögtön felhúzom a fára, hogy lehetőleg ne tekeredjen le). Grillen vagy sütőben megsütöm, a grillhez nem tudok időt megadni, sütőben 15 percig sütöm, úgy, hogy a nyársakat egy tepsi peremére teszem, így nem égnek oda, és nem a kicsöpögő lében fognak párolódni, hanem sülnek.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Hú, de jól néznek ki, még az illatát is érzem, esküszöm!

Lilla írta...

és nem is voltam elégedett a végeredménnyel - esztétikai szempontból - túl megpirult stb, hogy fogom én ezt lefotózni...

szepyke írta...

Imádom a "túl megpirult" dolgokat. Például a krumplistésztát csak jó erősen odakapatva szeretem, mert akkor ropog! És ez a csirke nagyon jól néz ki, ha odakapott, ha nem.