2009. július 11., szombat

Thai csirkeleves

thaileves1

Újabb thai csirke – kókusztej - mogyoróvaj trió. Már többször lelkesedtem ezért, most nem ismételném magam. Annyit érdemes belőle készíteni, ami frissen elfogy, mert a kínai tészta képes végtelen nagyra megdagadni nem túl sok idő alatt. A másik lehetőség külön elkészíteni a tésztát, lecsöpögtetni és külön tálalni hozzá, de én az első megoldásra szavazok.

Hozzávalók:

  • fél csirkemellfilé
  • 5-6 dl húsleves (víz és fél leveskocka)
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 „kocka” kínai tészta (nekem 6,25 dkg, ami elsőre kevésnek tűnhet, de nagyon megdagad)
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 dl kókusztej
  • currykrém vagy currypor
  • 1 jó nagy maréknyi zöldborsó
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 kis piros chilipaprika

A csirkehúst falatnyi kockákra vágom, az újhagymát felkarikázom, a chilipaprikát felkockázom. Az olajat felhevítem, átforgatom rajta a húst, miután minden oldala kifehéredett, mellédobom a hagymát és a fokhagymát és még 2 percig pirítom. Felöntöm a húslevessel és a kókusztejjel, hozzáadom a szójaszószt, a mogyoróvajat és a curryt, elkeverem, felforralom, majd kis lángon 8 percig főzöm. Beleszórom a paprikát, a tésztát és a zöldborsót, és 2-3 percig főzöm. Ha szükséges adok hozzá vizet, és egy kis kókusztejjel és/vagy mogyoróvajjal ízesítem.

2 fős adag. Nem is annyira leves, inkább egytálétel. Eredetileg  a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Curry húsgolyókkal Levi nagy bambuszrügy-fan, én leginkább semleges vagyok ezzel a zöldséggel szemben, megeszem meg minden, de azért magamtól nem tennék érte lépéseket. A curry amúgy nagyon jó lett, de én nagyjából mindent szeretek, amiben zö… Tovább
  • Lazacos üvegtészta Volt még egy szelet lazac a fagyasztóban, amit most nem sütve akartam elkészíteni, hanem valamilyen más formában. Nem volt határozott elképzelésem, csak az, hogy nem grillezem/sütőben sütöm. Az nyilvánvaló volt, hogy lazac… Tovább
  • Vöröslencsés kenyér Nem vagyok se nagy kenyér-sütő, se nagy kenyér-fogyasztó. Néha valahogy mégis megpróbálkozom vele (egyrészről hátha megszeretem a kenyeret, másrészről, hogy vajon tudok-e kenyeret sütni). Ez a lencsés kenyér nagyon finom l… Tovább
  • Sült csirkecomb hagymamártással Csak elsőre tűnik bonyolultnak: currys csirkecombok, babos rizs és citromos hagymamártás. Valójában villámgyorsan és nagyon egyszerűen elkészül. Fekete bab helyett jó a konzerv vörös vesebab is, azt a fekete száraz babbal … Tovább
  • Tőkehal mangós zöldségekkelNem vagyok mostanság fényképezős hangulatban, úgyhogy kép nincs – vannak ilyen korszakaim, nem tudom min múlik a dolog. Nem kenném kizárólag arra, hogy a hétfői sörtésztában sütésemnek hála a kisujjam utolsó ujjpercén nemigaz… Tovább

2 megjegyzés:

Julia Wittner írta...

Ilyet foztem tegnap, es nagyon finom volt, koszi! Tettem bele egy kis citromlet, mert atlalaban szeretek egy kis savas izt bizonyos etelekben, es ugy is nagyon jo volt! Csok!

Lilla írta...

:-)))