„Mac ’n’ cheese”, azaz sajtos makaróni, az angolszász anyukák egyik receptje arra az esetre, ha sok éhes gyereket akarnak jóllakatni. Természetesen ennek is van már por változata a nagy vízen túl, amihez csak vizet kell keverni. Pedig „rendesen” elkészíteni sem tart sokáig, annyi idő összeállítani, amíg megfő a tészta, a sütési idő pedig mindössze 15 perc. A krémes, cheddar mártás teljesen új szintre emeli a sajtos tészta fogalmát. Érdekesség, hogy az angolszászoknál a makaróni nem ugyanaz, mint itt, hanem az általunk szarvacska néven ismert fajta, tojásmentes (azaz durumlisztes) kivitelben.
Hozzávalók:
- 35 dkg szarvacska tészta
- 7 dl tej
- 20 dkg cheddar lereszelve
- 3 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- kevés só
- 1 nagy marék zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaj
- esetleg pár szelet bacon
Ha teszek bele bacont, akkor először azt felvágom, és megsütöm. A tésztát a zacskón szereplő főzési időnél két perccel kevesebb ideig főzöm, és leszűröm (majd összekeverem a szalonnával). Közben a vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzök, leveszem a tűzhelyről, belekeverem a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymagerezdeket, a mustárt, és kevés sót. A sajtmártást és a tésztát összekeverem, tűzálló tálba teszem, a tetejét meghintem zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben, 170-190 fokon (légkeveréssel) 15 percig sütöm.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
5 megjegyzés:
már megint hasonlóan gondolkodtunk!már vagy 2 hete ezt akarom csinálni:)))
csinálj! iszonyú jó lett! hammmmnyammmmmmm
A született feleségekben Susan ezzel ég be az első részben...
Soha nem értettem, hogy ezzel hogy lehet, mert egy nagyon egyszerű, mégis tökéletes étel!:)
ez nekem is mindig eszembe jut. totál nyomi susan...
Sziasztok! Nálam is a gyerekek sok tvét néznek,és a ( BARNEY) A KEDVENC:))) és ott is a sajtos makaroni a menő:)))
Megjegyzés küldése