2010. február 5., péntek

Leveles tésztás „mini-pizza”

minipizza1

Szilveszterre készítettem, de bármilyen alkalomra megfelelő. A recept szerint 20 perc az előkészítése. .. Hát nem annyi volt, pedig ketten ügyködtünk rajta. Ez ne tartson vissza senkit az elkészítésétől, aki szereti a ratatouille-t, annak ez is tetszeni fog, az íze nagyon hasonlít a cukkini alapú francia lecsóra. Zamatos, sokszínű és nagyon zöldséges.

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • pár közepes paradicsom
  • 1 tojás
  • 15 dkg lecsepegtetett konzerv articsóka-szív
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 kis cukkini
  • 1 mozzarella-gömb
  • szárított bazsalikom

A paprikákat megmosom, félbevágom, eltávolítom az ereket és a magokat, és vágott oldalukkal lefelé tepsibe teszem őket. Előmelegített sütőben 220-240 fokon (grill fokozaton) addig sütöm őket, amíg fekte lesz a héjuk. A paprikákat műanyag dobozba teszem, lefedem, és hagyom kihűlni. A gőzben lassan hűlnek, ettől könnyű lesz lehúzni a héjukat. A cukkinikat hosszában félbevágom, és kb. 20 percig sütöm a héjas oldalukkal felfelé (akkor jó, ha kezd sötétedni a héjuk). A mozzarellát és az articsókát 1x1 cm-es kockákra vágom, és a paradicsomot vékonyan felkarikázom. A paprikának lehúzom a héját, csíkokra vágom, a cukkinit kb. fél cm vastagon felkarikázom. Két tepsit kibélelek sütőpapírral, és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom a leveles tésztát. A tojást kicsit felverem, és megkenem vele a tésztát, kicsit megsózom, és kb. 5x7 cm-es téglalapokra vágom. A tésztadarabokat tepsibe teszem, mindegyikre teszek 1-2 paradicsom karikát, és megpakolom őket a többi zöldséggel és mozzarellával. Végül megszórom bazsalikommal, és előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeveréssel) 10 percig sütöm. Forrón vagy langyosan tálalom.

2 tepsinyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: