2010. február 5., péntek

Leveles tésztás „mini-pizza”

minipizza1

Szilveszterre készítettem, de bármilyen alkalomra megfelelő. A recept szerint 20 perc az előkészítése. .. Hát nem annyi volt, pedig ketten ügyködtünk rajta. Ez ne tartson vissza senkit az elkészítésétől, aki szereti a ratatouille-t, annak ez is tetszeni fog, az íze nagyon hasonlít a cukkini alapú francia lecsóra. Zamatos, sokszínű és nagyon zöldséges.

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • pár közepes paradicsom
  • 1 tojás
  • 15 dkg lecsepegtetett konzerv articsóka-szív
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 kis cukkini
  • 1 mozzarella-gömb
  • szárított bazsalikom

A paprikákat megmosom, félbevágom, eltávolítom az ereket és a magokat, és vágott oldalukkal lefelé tepsibe teszem őket. Előmelegített sütőben 220-240 fokon (grill fokozaton) addig sütöm őket, amíg fekte lesz a héjuk. A paprikákat műanyag dobozba teszem, lefedem, és hagyom kihűlni. A gőzben lassan hűlnek, ettől könnyű lesz lehúzni a héjukat. A cukkinikat hosszában félbevágom, és kb. 20 percig sütöm a héjas oldalukkal felfelé (akkor jó, ha kezd sötétedni a héjuk). A mozzarellát és az articsókát 1x1 cm-es kockákra vágom, és a paradicsomot vékonyan felkarikázom. A paprikának lehúzom a héját, csíkokra vágom, a cukkinit kb. fél cm vastagon felkarikázom. Két tepsit kibélelek sütőpapírral, és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom a leveles tésztát. A tojást kicsit felverem, és megkenem vele a tésztát, kicsit megsózom, és kb. 5x7 cm-es téglalapokra vágom. A tésztadarabokat tepsibe teszem, mindegyikre teszek 1-2 paradicsom karikát, és megpakolom őket a többi zöldséggel és mozzarellával. Végül megszórom bazsalikommal, és előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeveréssel) 10 percig sütöm. Forrón vagy langyosan tálalom.

2 tepsinyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • BBQ csirkecombok Az egyik őszi BBC GoodFoodból van a recept, nagyon kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan elkészül, és ami a legjobb benne, elég sokat el lehet használni a hűtőben kallódó BBQ szószból. Hozzávalók: a húshoz: 4 csirke alsócomb… Tovább
  • Spanyol húsgombóc Megint az Alnatura szakácskönyvből főztem, ezúttal kicsit változtattam – fél adagot főztem, és nem akartam egy fél paradicsomkonzervet kerülgetni a hűtőben. És persze a chilipehely ízlés szerint nálam azt jelenti, hogy semen… Tovább
  • Mustáros lencsesaláta Szerintem a legtöbben egyszer esznek egy évben lencsét – újévkor, mert akkor muszáj. Most komolyan felnőtt embereknek miért muszáj bármit is megenniük, ha nem szeretik (pláne ha az otthoni menüről van szó, arra azért mindenk… Tovább
  • Sültpaprika krémleves A heti Zöldségkosárban jött egy csomó kápia paprika, amivel valamit kezdeni kellett, mert ahhoz sok volt, hogy reggelire szendvics mellé elmajszoljam (azt hiszem 13 darabot kaptam…). Mandy küldte Zamat és Illat linkjét, hogy… Tovább
  • Quinoa saláta Egészséges, gyorsan megvan, jól szállítható, igazi jolly joker hétköznapra. :-)A recept inkább ötletadó, nem mértem a hozzávalókat. Azt hiszem a quinoa 10 deka volt, és 2,5-3 adag lett végül az egész. Mi került bele: quinoa… Tovább

0 megjegyzés: