2010. február 7., vasárnap

Zabpehely gyümölccsel és joghurttal

joghurtzabpehely2

Tőlem szokatlan módon egy gyors és egészséges recept, mézzel, zabpehellyel, pár szem olajos maggal és gyümölccsel. Ezek közül a gyümölcs az, ami nem a kedvencem, de így még az alma és a körte is lecsúszik. Nulla százalékos joghurttal még inkább fogyókúra-barát, de engem elborzaszt a light joghurtoknak az összetétele, túl sok bennük a zselatin és egyéb nem oda való anyag – bár lehet, hogy rájuk kell fanyalodnom, ha gyorsítani akarom a fogyást.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál zabpehely
  • kb. 2 evőkanál mandula, mogyoró vagy dió + kevés a tetejére
  • gyümölcs, kb. 1 nagy almának megfelelő mennyiség, én fél almát és fél körtét használtam
  • esetleg 2-3 evőkanál mazsola

A mazsolát előző este beáztatom, ha ezt elfelejtem, akkor forró vizet öntök rá. A joghurtot elkeverem a mézzel, az apróra vágott mandulával és a zabpehellyel. A gyümölcsöt kockákra vágom és pár szem kivételével, a mazsolával együtt a joghurthoz adom. A tetejére szórom a félretett gyümölcsöt és a maradék mandulát és azonnal tálalom.

1 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: