Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákkal, de sosem sikerült olyan alacsonyra építeni a szendvicset, hogy beférjen a számba. A marhahúspogácsa túl vastag lesz, de vékonyat nem lehet sütni, mert akkor szétesik, a buci pedig várakozásokon felül dagad a sütőben… Ezeket a hibákat sikerült végre megoldani. Amúgy is a csirkés hamburgert szeretem jobban, elkészítettem hát a saját verziómat. Vékony, grillezett csirkemellfilével és házi zabpelyhes bucival. És sikerült kulturáltan elfogyasztani!
Hozzávalók:- 4 zabpelyhes buci
- 1 egész csirkemellfilé (nem túl nagy – 4 nagy szeletre lesz szükség)
- pár saláta levél
- 3-4 paradicsom
- 1 kanál olaj
- 4-5 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál apróra vágott ecetes uborka
- 2 evőkanál apróra vágott lila- vagy fehérhagyma
A két fél csirkemellfilét vízszintesen félbe vágom, hogy 4 nagy szeletet kapjak . Grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm a húst, és közben összekeverem az öntet hozzávalóit. A megsült húst tányérra teszem, megsózom, és letakarom, hogy ne hűljön ki. A zsemléket félbevágom, és vágott oldalukkal lefelé pár percig pirítom őket a serpenyőben. A paradicsomot karikákra vágom, és a saláta leveleket kisebb darabokra tépem. Végül összeállítom a csirkeburgert: a buci alját beterítem salátával, erre teszem a húst, rákanalazok némi szószt, paradicsomkarikákat pakolok rá, és végül befedem a buci tetejével.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése