2010. február 22., hétfő

Csirkés hamburger

csirkeburger1
Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákkal, de sosem sikerült olyan alacsonyra építeni a szendvicset, hogy beférjen a számba. A marhahúspogácsa túl vastag lesz, de vékonyat nem lehet sütni, mert akkor szétesik, a buci pedig várakozásokon felül dagad a sütőben… Ezeket a hibákat sikerült végre megoldani. Amúgy is a csirkés hamburgert szeretem jobban, elkészítettem hát a saját verziómat. Vékony, grillezett csirkemellfilével és házi zabpelyhes bucival. És sikerült kulturáltan elfogyasztani!
Hozzávalók:
  • 4 zabpelyhes buci
  • 1 egész csirkemellfilé (nem túl nagy – 4 nagy szeletre lesz szükség)
  • pár saláta levél
  • 3-4 paradicsom
  • 1 kanál olaj
Az öntethez:
  • 4-5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál apróra vágott ecetes uborka
  • 2 evőkanál apróra vágott lila- vagy fehérhagyma
A két fél csirkemellfilét vízszintesen félbe vágom, hogy 4 nagy szeletet kapjak . Grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm a húst, és közben összekeverem az öntet hozzávalóit. A megsült húst tányérra teszem, megsózom, és letakarom, hogy ne hűljön ki. A zsemléket félbevágom, és vágott oldalukkal lefelé pár percig pirítom őket a serpenyőben. A paradicsomot karikákra vágom, és a saláta leveleket kisebb darabokra tépem. Végül összeállítom a csirkeburgert: a buci alját beterítem salátával, erre teszem a húst, rákanalazok némi szószt, paradicsomkarikákat pakolok rá, és végül befedem a buci tetejével.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomos-rukkolás hamburger Ez végső soron a mozzarellás-bazsalikomos hamburger továbbfejlesztett, még olaszosabb irányba tolt változata. Már ha lehet a hamburger és az olasz szavakat egy mondatban használni. Bár végülis miért ne lehetne. Nem vagyok g… Tovább
  • Vegaburger marinált zöldségekkel Receptversenyt hirdetett a Tokaji Borecet Manufaktúra, az indulóknak öt különböző termékmintát küldtek (amit szerencsére a postás nem próbált meg begyömöszölni a postaládába, hanem felhozta). Nekem a három fűszeres fehérbor… Tovább
  • “Sloppy joe” Levi csinálta a szülinapomra, teljesen egyedül :-) A tortával kezdte a sütés-főzést (hamarosan felkerül annak is a receptje), az is ment teljesen simán, de azt még annál is egyszerűbbnek nyilvánította. Azaz kezdőknek való r… Tovább
  • Holnapi menü….. Meg lesz cupcake is, csak azt nem rajzoltam le. Meg ennél egy picit (de tényleg csak picit) “trikkibb” lesz az a burger, de a klasszikus sajtburgert volt most kedvem megrajzolni, nem az általam heckelt fajtákat – ciabatta, … Tovább
  • Zöldfűszeres pulykaburger A legújabb/legutóbbi darab a hamburgereim sorában. :-) A remulád-mártást igen nagy volumenű fejlesztésként értékelem, nagyon jó, sokkal jobb, mint belenyomni egy kis majonézt/mustárt/ketchupöt. Hozzávalók: 25 dkg darál… Tovább

0 megjegyzés: