Nem képmanipuláció, és nem is 10 „tanyasi” tojássárgája az oka, hogy ennyire sárga a képen a sajtos rúd, hanem a curry, amitől fűszeres és különleges lett. Langyosan a sütőből kivéve a legjobb, a nagy része elfogyott akkor, csak az erélyes fellépésemnek köszönhetően tudtam egy tálkányit megmenteni a fényképezéshez.
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1-1,5 teáskanál curry
- 9 dkg vaj
- 9 dkg reszelt sajt (ementáli, cheddar, érett trappista)
- 1 tojás
- esetleg tej
A tetejére:
- 1 tojás (igazából egy fél is elég lenne)
- mák
A lisztet egy tálba szitálom, és összekeverem a sóval és a curryvel. Hozzáadom a kockákra vágott vajat, a tojást és a sajtot, és összegyúrom. Ha szükséges, kevés tejet öntök hozzá, és fóliába csomagolva minimum 30 percre a hűtőbe rakom. Két tepsit kibélelek sütőpapírral (vagy kivajazok), és lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra nyújtom a tésztát. A tetejét megkenem a felvert tojással, megszórom mákkal, és kb. 1x6-7 cm-es rudakra vágom. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15 perc alatt megsütöm.
2 tepsinyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése