Ritkán készítek töltött húst, valószínűleg azért, mert a menzai élmények elég hosszú időre elvették a kedvemet tőle (más dolgoktól örökre). Most azonban végre sikerült egy szimpatikus receptet találni, amiben nincs máj, és könnyen adaptálható kétfős adagra is. Sok recepttel az a probléma, hogy 4-6 főre szól, és kell bele 1 tojás. Harmad tojást pedig nem tudok előállítani…
Hozzávalók:
- 4 csirke alsócomb
A töltelékhez:
- 1 evőkanál reszelt sajt (parmezán, cheddar, érett tappista)
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál krémsajt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A töltelék hozzávalóit összekeverem, és a csirkecombokon fellazítom a bőrt. Kiskanál segítségével a bőr alá töltöm a sajtos keveréket, és előmelegített sütőben, 190 fokon 45-50 perc alatt megsütöm a csirkecombokat. Forrón vagy hidegen, salátával tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése