2010. február 10., szerda

Sajtos töltött csirkecomb

toltottcsirke1

Ritkán készítek töltött húst, valószínűleg azért, mert a menzai élmények elég hosszú időre elvették a kedvemet tőle (más dolgoktól örökre). Most azonban végre sikerült egy szimpatikus receptet találni, amiben nincs máj, és könnyen adaptálható kétfős adagra is. Sok recepttel az a probléma, hogy 4-6 főre szól, és kell bele 1 tojás. Harmad tojást pedig nem tudok előállítani…

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb

A töltelékhez:

  • 1 evőkanál reszelt sajt (parmezán, cheddar, érett tappista)
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

A töltelék hozzávalóit összekeverem, és a csirkecombokon fellazítom a bőrt. Kiskanál segítségével a bőr alá töltöm a sajtos keveréket, és előmelegített sütőben, 190 fokon 45-50 perc alatt megsütöm a csirkecombokat. Forrón vagy hidegen, salátával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mangós krémsajttal töltött rizottópogácsák Általában eléggé kezdőknek (is) való ételeket szoktam főzni, ez egy kivétel. Nem volt leányálom a rizspogácsák krémsajttal való megtöltése és zsemlemorzsába forgatása, és féltem attól, hogy sütés után/közben szét fognak es… Tovább
  • Kókuszos kosárkák fehércsokoládé krémmel Ez kicsit a gombhoz a kabát esete volt, mert olyan kis méretű desszertet akartam készíteni, amihez megy a színes cukor konfetti. Már pár hónapja vettem, de eddig nem találtam hozzá igazán jó felhasználási módot. Most végre… Tovább
  • Spárgakrémes sült tészta Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, ami… Tovább
  • Epres palacsinta Egy kis tavaszi hedonizmus, ez a legjobb időszak, van végre eper és spárga, lehet tobzódni a jobbnál-jobb ételekben. A krémhez én 2 napig konyharuhában csöpögtetett tejfölt használtam, ami olyan sűrű lett, hogy el sem tudt… Tovább
  • Meggyes túrókrém Ez teljesen egy hűtő-ürítős, dobáljunk bele mindent-ami-van-itthon desszert. Sütöttem egy adag habcsókot mert hétvégén „eton mess”-t akarok készíteni, minden más ebből-abból maradt. Azonnal el kell fogyasztani, hogy a habc… Tovább

0 megjegyzés: