Mindenfajta curryt szeretek, ami nem túl csípős, mert nagyszerű alternatívája a főzelékeknek, és változatosabbá teszi a növényevő-napokat. Rántás és habarás nem kell bele, a szétfőtt vöröslencsétől kellően sűrű lesz a leve. Rizzsel szoktam tálalni, de lehetne indiai lepénykenyérrel is.
Hozzávalók:
- 10 dkg vöröslencse
- 1-2 evőkanál olaj
- 2 fej hagyma
- 75 dkg fagyasztott zöldségkeverék (lehetőleg legyen benne karfiol és/vagy brokkoli)
- kb. 8 dl zöldségalaplé
- 4 evőkanál currykrém
- mazsola
- petrezselyem
A hagymát megpucolom, kisebb cikkekre vágom, és addig sütöm az olajon, amíg kicsit megbarnul. Hozzákeverem a currykrémet, egy percig pirítom, majd felöntöm a zöldségalaplé kb. harmadával. Hozzáadom a zöldségkeveréket, átforgatom, és pár percig főzöm. Belekeverem a maradék alaplevet és a vörös lencsét, és lefedve, kis lángon 20 percig főzöm (közben ellenőrzöm, hogy van-e még elég leve). Végül 2-3 maréknyi mazsolát, sót, és apróra vágott petrezselymet keverek bele, és főtt rizzsel tálalom.
6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése