2010. február 26., péntek

Vöröslencsés zöldség-curry

curry1

Mindenfajta curryt szeretek, ami nem túl csípős, mert nagyszerű alternatívája a főzelékeknek, és változatosabbá teszi a növényevő-napokat. Rántás és habarás nem kell bele, a szétfőtt vöröslencsétől kellően sűrű lesz a leve. Rizzsel szoktam tálalni, de lehetne indiai lepénykenyérrel is.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vöröslencse
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 2 fej hagyma
  • 75 dkg fagyasztott zöldségkeverék (lehetőleg legyen benne karfiol és/vagy brokkoli)
  • kb. 8 dl zöldségalaplé
  • 4 evőkanál currykrém
  • mazsola
  • petrezselyem

A hagymát megpucolom, kisebb cikkekre vágom, és addig sütöm az olajon, amíg kicsit megbarnul. Hozzákeverem a currykrémet, egy percig pirítom, majd felöntöm a zöldségalaplé kb. harmadával. Hozzáadom a zöldségkeveréket, átforgatom, és pár percig főzöm. Belekeverem a maradék alaplevet és a vörös lencsét, és lefedve, kis lángon 20 percig főzöm (közben ellenőrzöm, hogy van-e még elég leve). Végül 2-3 maréknyi mazsolát, sót, és apróra vágott petrezselymet keverek bele, és főtt rizzsel tálalom.

6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: