2010. február 23., kedd

Tonhalas tésztasaláta

tonhalasteszta1

Újabban kb. heti egyszer halat kell készítenem, mert kiderült, hogy igény van rá. Mivel engem az egész műfaj nem igazán vonz (finoman szólva), ezért az alapanyagok köre korlátozott – tonhalkonzerv, lazac szelet, pangasius filé, esetleg valami más fehér húsú, lehetőleg minél kevésbé halszagú tengeri halfilé. Volt még itthon tonhalkonzerv, úgyhogy kb. 15 perc alatt összedobtam egy tésztasalátát. Állítólag nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 20 dkg színes száraztészta
  • 1 tonhalkonzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb. 2 marék olajbogyó
  • 4 kisebb paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé

A tésztát a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, közben a paradicsomnak eltávolítom a magjait és feldarabolom, az olajbogyót és a tonhalat leszűröm. A megfőtt, leszűrt tésztát összekeverem az olívaolajjal, a citromlével, a paradicsomdarabokkal, az olajbogyóval, és bele „tördelem” a tonhalat. Ha szükséges, kicsit megsózom, és tálalásig hűtőbe rakom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nagyon szép színes:)