Igazi téli vitaminbomba egzotikus hozzávalók nélkül. A leves édességét nagyszerűen egészíti ki a tejföl savanykássága. Lehet „tüzesre” is készíteni, és a sárgarépával egy időben chili-pelyhet, vagy apróra vágott chili paprikát adni hozzá.
Hozzávalók:
- 1 póréhagyma
- 60 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál méz
- kb. 1,5 liter zöldségalaplé
- 2 evőkanál olaj
- só
- 1 babérlevél
a tálaláshoz:
- tejföl
- pirított kenyérkockák
A hagymát felkarikázom, és a répát nagyobb darabokra vágom. Az olajon megpárolom a póréhagymát, majd hozzáadom a sárgarépát és a mézet, és 2-3 percig együtt párolom őket. Felöntöm a zöldségalaplével, beleteszem a babérlevelet, és fedő alatt kb. 30 percig főzöm. Ezután kiveszem a babérlevelet, összeturmixolom (én hagytam benne zöldségdarabokat), sózom, borsozom és tejföllel és pirított kenyérkockákkal tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik, mentettem.
Megjegyzés küldése