2010. február 11., csütörtök

Zöldborsós frittata

frittata2

A frittata egy olasz omlett-féle, amibe a tojás mellett zöldségek, sajt, hús és tészta kerül(het). Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell kavargatni, félbehajtani, megfordítani. A sütőben, lehetőleg grill alatt kell befejezni, így biztosan átsül az egész – a tányért rakunk rá, ráfordítjuk, visszacsúsztatjuk módszereket nem szeretem, ez lényegesen egyszerűbb, kevesebb hibalehetőséggel.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg feta
  • 2 kisebb hagyma (én lilahagymát használtam)
  • apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj

A borsót hagyom kiolvadni, vagy ha erre nincs idő, forró vizet öntök rá, hogy gyorsítsam a folyamatot. A sütőt előmelegítem 200-220 fokra (grill funkcióval), és a hagymát nagyobb kockákra vágom. Az olajon pár perc alatt puhára párolom a hagymát, közben egy tálban villával felverem a tojásokat, és hozzájuk keverem a petrezselymet. A fetát kockákra vágom/összetöröm. A puha hagymához öntöm a borsót, a fetát és a sajtot, összekeverem, és addig sütöm, amíg az alja megszilárdul. Ezután annyi időre a sütőbe rakom, amíg megsül a teteje. forrón, cikkekre vágva tálalom.

Reggelire 3-4 fős adag, ebédre 2. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: