2010. augusztus 4., szerda

Pulykaburger II.


A múltkori hússzeletes megoldás után most jöjjön egy klasszikus darált húsból készülő húspogácsás. a szakácskönyvben klasszikus BLT (azaz bacon-lettuce-tomato : szalonna-saláta-paradicsom) változatban szerepel, én azonban a salátát kihagytam, mert nem láttam szép salátát a boltban, és 2 szeletért nem akartam nagyon utánajárnia  dolognak.
Vásárlás után gyorsan elkészíthető étel kellett, hogy ne teli hassal kelljen teniszezni. Aztán ahogy lapozgattam a szakácskönyveket megakadt ezen a recepten a szemem, hamburger 433 kcal-val és 27 g szénhidráttal, ez kell nekem, hiszen még egy sültkrumpli is befér mellé, hogy teljes legyen az élmény. Ráadásul pikk-pakk megvan.
Hozzávalók:
  • 25 dkg sovány darált pulykahús
  • 2 hamburgerzsemle (valahol mintha láttam volna egészségesnek kikiáltott verziót, a recept simát ír)
  • 2 nagy szelet paradicsom
  • só, bors
  • 2 szelet bacon
  • kb. 1 evőkanálnyi Worcestershire-szósz
  • 2 evőkanál light majonéz
  • (salátalevelek)
  • kevés olaj
A húst összegyúrom a Worcestershire-szósszal, némi sóval és borssal, és két húspogácsát formázok belőle. A grillserpenyőben pár perc alatt megpirítom a félbevágott zsemléket, majd vékonyan kiolajozom, és megsütöm a kettévágott szalonnaszeleteket és a húspogácsákat (9-fokozatból 6-ost használtam, hogy rendesen átsüljön a hús). Tálalásnál az én sorrendem a következő: zsömle – saláta – paradicsom – hús – majonéz – bacon – zsömle. Miközben sültek a dolgok egy kis hasábburgonyát sütöttem mellé (ha jól emlékszem a számokra kb. fejenként 10 dkg mirelit hasábburgonya az adag).
2 fős adag. Adagonként (krumpli nélkül) kb. 430 kcal és 27 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fehérbab és gomba ragu – “Végigfőzni a Meatless-t” Jól haladok ezzel a végigfőzős-projekttel. Heti 3-4 receptet tűztem ki, és eddig sikerült is tartani.Persze jó lenne, ha már paradicsom-cukkini-spárga szezon lenne, akkor új “távlatok” nyílnának meg előttem. Nem mintha már a… Tovább
  • Pizza – “Végigfőzni a Meatless-t” Kicsit féltem, hogy részben teljes kiőrlésű lisztből készül a tészta, biztos az íz helyett a roppant-egészséges-vonal dominál majd, de nem. Mindig egy megoldandó probléma, hogy vasárnap délben, jóga után farkaséhesen és fára… Tovább
  • Sajtos makaróni – “Végigfőzni a Meatless-t” Azt írta a könyv, hogy ez a szokásosnál “könnyebb” verzió (nem elkészítésre, hanem kalóriára). Hááát azokkal az adagokkal biztosan, 6 dkg tészta két főre még szerintem is nagyon kevés, úgyhogy a receptből kiindulva kicsit át… Tovább
  • Paradicsomleves posírozott tojással Nem igazán sikerült normális fotót csinálni róla. Ez van. Viszont maga a leves zseniális. Minimális hozzávaló, és gyorsan elkészül. Hozzávalók: 2 tojás 2-4 szelet rusztikus kenyér (én gyökérkenyeret használtam) 2 nagy vag… Tovább
  • Avokádó saláta paprikával és paradicsommal – “Végigfőzni a Meatless-t” A könyvben visszakanalazzák a salátát az avokádó héjába, nekem elég kicsi avokádóm volt, nem fért volna el benne, és egyszer kellene a héja, nyilván akkor nem sikerül szépen szétvágni…Mindegy, tálkából is tökéletes :-) Vagy … Tovább

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez igen, jöhet is vacsorára :)