2011. január 21., péntek

Morzsás sült hal

A tőkehalfiléket általában nem fagyosan teszem a sütőbe, hanem egy tányérra téve előbb kiolvasztom őket. Így kétszer kell alóla kiönteni egy csomó nedvességet, ami elég bosszantó és nem túl szimpatikus dolog számomra. Most változtattam a szokásos elkészítésen, nem csak megszórtam némi fűszerrel, hanem fűszeres morzsát nyomkodtam (igazából Levi nyomkodta) a tetejére. Így sütés közben nem állt a hal a vízben, gondolom beszívta a morzsa, és abból elpárolgott. Egy igazi csoda. :-)

Hozzávalók:

  • 25 dkg tőkehal filé
  • 2 kis kétszersült
  • tökmag
  • tárkony
  • reszelt parmezán
  • citromlé
  • só, bors
  • tej

A kétszersültet összetöröm, meglocsolom tejjel és citromlével, parmezánt, tárkonyt, összevágott tökmagot keverek bele, és kevés sóval és borssal ízesítem. Kicsit ragacsos, összenyomkodható, nem rommá ázott állaga kell legyen. A halszeleteket tepsibe teszem, rányomkodom a fűszeres morzsát, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm (akkor jó ha a morzsa megpirult a tetején). Tetszőleges körettel (nálam ez most sült sárgarépa és hasábburgonya volt) tálalom.

1 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kéksajtos hamburger És akkor lássuk mihez is készült a múltkor a kéksajtos-zelleres mártogatós: tádám… na mi máshoz készült volna, hamburgerhez. A mi legyen a szombati ebéd kérdésre általában elég limitált készletből kapom a választ: hamburger/… Tovább
  • Pita-szendvics A mostani vagy az előző GoodFoodból van, Levi választotta, hogy akkor ő ilyet szeretne (éhes iskolából hazaérő gyerekeknek szólt az ajánlás :-)) Ami a jópofa benne, hogy se sütő, se mikró nem kell hozzá, csak egy pirító, ami… Tovább
  • Szendvics csirkefalatkákkal Mandy recept-rajzolós játékot hirdetett, ezt a rettentő bonyolult és eredeti szendvicset pedig nem fényképeztem le, mert nem akartam nekiállni a munkahelyi ebédlőben Levi telefonjával a procedúrának. Inkább lerajzoltam. És a… Tovább
  • Juhtúrós szendvics Hosszas leírások és részletezés nélkül – nagyon meleg van, salátát meg szendvicseket, és hideg krémleveseket kell enni. Pá-pá sütő meg hosszas főzőcskézés. Ami a szendvicsbe került (barna gyökérkenyér az alapja): uborka … Tovább
  • Avokádós-sonkás szendvics (ABLT) De mi az az ABLT? Hát a BLT meg egy A. A BLT pedig a nagy klasszikus: bacon-lettuce-tomato, szalonna-saláta-paradicsom. Az A pedig az avokádó. Kissé beszippantott az iskola (nappalis főiskola – és bejárok!), a munka és a gyó… Tovább

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta nagyon!