Van egy bontott mogyoróvajam, ami pár hónap múlva lejár, ideje volt nekilátni az üveg kiürítésének. mivel a kenyérre kenés nem opció – kipróbáltam, és nem ízlik, az pedig, hogy még lekvárt is kenjek a tetejére, amerikai módra, teljességgel elképzelhetetlen. Maradnak tehát az indonéz és thai jellegű ételek, chilivel, kókusztejjel és limemal ízesítve.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 2 dkg kókusztejpor
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 3 újhagyma
- chili (por vagy fél chilipaprika)
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 dl tyúkhúsleves (vagy forró víz és egy kis darab leveskocka)
A húst csíkokra vágom, az újhagymát átlósan felkarikázom, és a felmelegített húslevesben elkeverem a kókusztejport. A felhevített olajon pár perc alatt körben megpirítom a húst, majd hozzáadom az újhagymát, és 1-2 percig együtt sütöm őket. Hozzáadom a kókusztejes húsleveset, a mogyoróvajat és a zöldcitrom levét, chilit szórok bele, és közepes lángon kb. 5 percig főzöm. Főtt rizzsel tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!
Boldog Húsvétot :)
Megjegyzés küldése