2010. április 3., szombat

Mogyorós-kókuszos csirke

mogyoroscsirke1

Van egy bontott mogyoróvajam, ami pár hónap múlva lejár, ideje volt nekilátni az üveg kiürítésének. mivel a kenyérre kenés nem opció – kipróbáltam, és nem ízlik, az pedig, hogy még lekvárt is kenjek a tetejére, amerikai módra, teljességgel elképzelhetetlen. Maradnak tehát az indonéz és thai jellegű ételek, chilivel, kókusztejjel és limemal ízesítve.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 dkg kókusztejpor
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 újhagyma
  • chili (por vagy fél chilipaprika)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tyúkhúsleves (vagy forró víz és egy kis darab leveskocka)

A húst csíkokra vágom, az újhagymát átlósan felkarikázom, és a felmelegített húslevesben elkeverem a kókusztejport. A felhevített olajon pár perc alatt körben megpirítom a húst, majd hozzáadom az újhagymát, és 1-2 percig együtt sütöm őket. Hozzáadom a kókusztejes húsleveset, a mogyoróvajat és a zöldcitrom levét, chilit szórok bele, és közepes lángon kb. 5 percig főzöm. Főtt rizzsel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

mandy tarragon írta...

Boldog Húsvétot :)