2009. november 30., hétfő

Forralt bor

forraltbor1

Nem kell megvárni a forralt borozással a karácsonyi vásárokat, pillanatok alatt otthon is elkészíthető, így legalább tudjuk milyen borból készült, és a fűszerezés is kedvünkre alakíthatjuk. Nálunk ez a fűszerezés vált be, de lehet hozzá különböző citrus héjakat, és kardamomot, vagy csillagánizst is használni. Nem szoktam a bort a tűzhelyen forralni, a forrásban lévő víz éppen eléggé megmelegíti, így biztosan nem fő ki belőle az alkoholtartalom.

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 3 dl vörösbor
  • 2 púpos evőkanál cukor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 teáskanálnyi fahéj (nem őrölt)
  • citromkarikák a tálaláshoz

A vízben elkeverem a cukrot, hozzáadom a fűszereket, felforralom, és pár percig hagyom forrni. Hozzáöntöm a bort, elkeverem, és tűzálló poharakba szűröm. Mindegyikbe teszek egy citromkarikát, és azonnal tálalom.

2 pohárnyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fetás bab-krém Villámgyors mártogatnivaló – tortillachipshez, zöldségekhez – vagy ahogy én ettem, ropogós svéd “kenyérre” kenve. Csak pár hozzávaló, és egy aprító kell hozzá.Ha túl sűrű, egy kis joghurttal lehet hígítani.Amúgy az ehavi Goo… Tovább
  • Céklakrém II. Hasonló készült már sokszor. Most – bár nem látszik – némi extra ízesítő is került a cékla mellé, olyan ami-a-hűtőben-van alapon.A céklát most csak főztem, nem volt kedvem a 30+ fokban egy icipici cékla miatt bekapcsolni a s… Tovább
  • Ragacsos-chilis csirke üvegtésztával Hétköznapi villámfőzés – nagy találmány a kifilézett lebőrözött csirkecomb – még főzni sem kell úgy igazán, mert az üvegtésztát elég forró vízbe áztatni, a csirkét pedig csak megkentem a chilis mázzal, és betoltam a sütőbe.E… Tovább
  • Quinoa saláta Egészséges, gyorsan megvan, jól szállítható, igazi jolly joker hétköznapra. :-)A recept inkább ötletadó, nem mértem a hozzávalókat. Azt hiszem a quinoa 10 deka volt, és 2,5-3 adag lett végül az egész. Mi került bele: quinoa… Tovább
  • Ananász-uborka salsa Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).Van fotó is, megmutatom azt is: A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okoss… Tovább

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Egy bögrével most szívesen meginnék, jót tenne a megfázásomnak..