2009. november 2., hétfő

Sajtos wrap

wrap3

Nem tudok megfelelő magyar szót a wrap-ra, wrap a mindenfélével megrakott és feltekert tortillalap, amit bárhova magunkkal vihetünk uzsonnára. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és alternatívája a szendvicseknek. Sütés (melegítés inkább) előtt 1 napot is eltölthet a hűtőben, aki megéhezik csak kivesz egyet, megmelegíti, és pár másodperc múlva már falatozhat is. Hidegen is jó, ha nincs lehetőségünk rögtön fogyasztás előtt megolvasztani a sajtot (ekkor is melegítsük össze indulás előtt, mert így nem fog belőle kipotyogni a reszelt sajt).

wrap1

Hozzávalók:

  • 1 tortillalap (25 cm-es)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis paradicsom
  • reszelt sajt

extrák:

  • sonka
  • mustár
  • kukorica
  • újhagyma stb.

Levágok egy nagy darab sütőpapírt, és ráteszem a tortillalapot (az egyik irányban kb. 10-10 cm-rel legyen nagyobb a papír. A paradicsom magházát eltávolítom, és vékony cikkekre vágom. A tortillalapot megkenem a tejföllel, ráteszem a paradicsom szeleteket, bőven megszórom reszelt sajttal, és szorosan feltekerem. Beletekerem a sütőpapírba, a kb. 10-10 cm-re túllógó végeket összetekerem és behajtom. Mikróba teszem, és pár másodpercig melegítem, hogy megolvadjon belül a sajt. Kitekerem a papírból, és elmajszolom.

Kis adag: 1 tortilla, nagy adag 2 tortilla.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mustáros sonkás csiga A fodrászomtól van a recept, annyit változtattunk rajta, hogy nem tömény mustárral kentük meg a leveles tésztát, hanem mustár-tejföl keverékkel, mert nem vagyok nagy mustár-rajongó. Persze, aki szereti a mustárt, próbálja … Tovább
  • Sajtos-tejfölös pogácsa Valami miatt nem szoktam pogácsát sütni. Nincsen semmilyen konkrét indoka, így alakult. Pedig szeretem a pogácsát, türelmem is van a hajtogatós dolgokhoz. Mindenesetre most megtört a jég, sós süteményt akartam vinni másnap… Tovább
  • Karfiolos tészta Hűtő- és kamratakarítás jegyében született ez az étel, egy kis maradék tészta, szalonna, karfiol és tejföl… Szerintem nagyon jó lett, de én az összes szalonnás-zöldséges tésztának nagy rajongója vagyok. Kénytelen vagyok el… Tovább
  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább
  • Taco sertéshússal Többször készítettem már tacot, volt marhahúsos, és csirkés is, ez most nem csak a felhasznált húsban különbözik azoktól, hanem abban is, hogy a sütőben melegítettem meg, és a sajtot ráolvasztottam, nem csak hidegen rászór… Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

csorgatod itt a nyálam... :D Én ki szoktam keverni a tejfölt krémsajttal, aztán jön rá a saláta, hús meg a paradicsom és a lilahagyma :)

szepyke írta...

Én imádom a tortillát, olyan sokoldalú, hogy hihetetlen!