2009. március 20., péntek

Sárgarépafőzelék


Úgy szeretem csak a főzelékeket, ha 1) nincsen bennük pirospaprika 2) minimális szósz van csak a zöldségdarabok között. A zöldség jó, a rántás nem jó. A lisztet és a tejet nem mértem, képtelen vagyok patikamérleggel dolgozni, ha ilyen rutin-receptet készítek. Irányadónak a képet tudom ajánlani, annyi tej és annyi liszt, hogy olyan legyen, mint a képen. Nem tudom, más is szokott-e tenni a sárgarépa-főzelékbe petrezselymet, szerintem nagyon sokat dob rajta.


hozzávalók:

  • 55 dkg sárgarépa
  • tej
  • liszt
  • só, cukor
  • petrezselyem
  • 1 evőkanál olaj

A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem. Az olajat felhevítem, átforgatom rajta a répát, kevés vizet öntök alá, és fedő alatt megpárolom. Megszórom egy púpos evőkanál liszttel, átkeverem, és tejet öntök hozzá. Sóval, cukorral ízesítem, és felforralom. Végül apróra vágott petrezselymet keverek bele.

2 fős adag. Eredetielg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Körtés-csokoládés minirétes Az első adag még muszájból készült – mit kezdjünk a maradék pár réteslappal, és nincs annyi gorgonzola a világon, hogy az összes itthon lévő körte elfogyjon.Aztán kiderült, hogy nagyon jó. Még szerintem is, pedig én nem szer… Tovább
  • Spenótos tükörtojás Nagyon sokszor készült már reggelire Levinek, de eddig sosem sikerült lefényképezni. Alul egy kis spenót, azon 1-2 tojás, meglocsolva 1-2 kanál tejszínnel és megszórva szintén 1-2 kanál reszelt parmezánnal. És ezzel kb. el i… Tovább
  • Sült camembert paradicsommal és spagettivel Idén is lehet(ett) Alnatura szakácskönyvet “szerezni” a DM-ben, úgyhogy nyilván az elsők közt lőttem egyet magamnak…Ez az első recept, amit kipróbáltam belőle, jó kis villám-ebéd volt december 23-án a takarítás-ajándékcsomag… Tovább
  • Bagel Azt hittem, hogy bagelt sülni ennél nehezebb – oké egyszer régen nekifutottam és nem lett jó, ami meg is lepett, mert mindig szoktak sikerülni a kelt tészták, igaz ez most nem briós vagy bukta hanem kenyér-sütés.Most akkor m… Tovább
  • Hideg joghurtos cukkini leves Nem is tudom, mihez hasonlítsam ezt a “levest”, talán leginkább az avokádó-krémlevesre hajaz – nagyon sűrű, szuper-krémes és enyhén hagymás. Olyan, mint egy desszert, csak sós. Ideális ebben a melegben. Hozzávalók: 2 cukki… Tovább

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy rajtunk kivűl más is szereti a répa főzeléket. Nagyon gusztusos a tied is, és nyilván finom is, de ha van időd nézd meg az enyémet is, hátha további ötleteket is merítesz. Mindig teszek bele gyömbért is, meg fokhagymát is. Nagyon finom, télen rendszeresen főzzük.
Éva