Érik az erkélyen a koktélparadicsom, és a boltok is tele vannak szebbnél-szebb fürtös paradicsomokkal, úgyhogy a cukkini mellett a másik kötelező nyári elem a friss napérlelte paradicsom. A paradicsomból és a zöldfűszerekből most egy gyors leveles tésztás lepényt készítettem, könnyű nyári vacsora 3 fő részére, vagy előétel 6-12 főre.
Hozzávalók:
- 1 csomag (45 dkg) leveles tészta
- 3-4 darab fürtös paradicsom
- kb. 15 dkg koktélparadicsom
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- 12 szelet olasz szalámi
- olívaolaj
- balzsamecet
- kb. 3 evőkanál sűrített paradicsom
A leveles tésztát kinyújtom, és 12 darab 10x10 cm-es négyzetre vágom (úgymond ’csaltam’, csak kettévágtam a 6 előnyújtott lapomat). A sütőt előmelegítem 200 fokra, és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztalapokat a tepsibe teszem, és megkenem a sűrített paradicsommal. A paradicsomokat megmosom, a koktélparadicsomot félbe, a fürtöst szeletekre vágom, és alaposan megpakolom velük a tésztát. Kicsit megsózom, megszórom aprított bazsalikommal, és pár csepp olívaolajat és balzsamecetet csöpögtetek rájuk. 10 percig sütöm, közben a szalámit apróra vágom. Megszórom a szalámival és még 10 percig sütöm. Kakukkfűvel díszítem, és azonnal tálalom.
Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése