A két klasszikus rétes ötvözése. A korábban kifejtett mazsola-fóbiám miatt ezt preferálom a mazsolás-túrós helyett. Télen lecsöpögtetett konzerv meggyből is lehet készíteni, akkor kevesebb cukor is elég a töltelékbe.
Hozzávalók:
- 1 csomag (12 lapos) réteslap
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 2 evőkanál gríz
- 6 evőkanálnyi cukor
- kb. 40 dkg kimagozott meggy
- olaj vagy olvasztott vaj a réteslapok megkenéséhez
Összekeverem a túrót a cukorral, a grízzel és a tojássárgájákkal. A fehérjékből kemény habot verek és a túróhoz keverem. Végül óvatosan beleforgatom a meggyet is. A sütőt 180-200 fokra előmelegítem. A réteslapból 4-4-4 réteslapot egymásra teszek, minden lap tetejét megkenem olajjal vagy olvasztott vajjal. Mindegyikre a töltelék egyharmadából hurkát formázok, feltekerem őket, és tepsibe téve kb. 20 perc alatt megsütöm. Langyosan, porcukorral megszórva tálalom.
3 rúd lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Gyönyörű, tökéletes ez a rétes!
Megjegyzés küldése