Minimális energia-befektetés (mind a tűzhely, mind az én részemről), és maximális elismerés a végeredményt eszegetve. Most, hogy felfedeztem magamnak a bulgurt, jönni fog még pár recept ezzel a nagyszerű alapanyaggal. Most sült csirkecomb mellé készítettem a taboulleh mintájára köretet belőle.
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 12 dkg bulgur
- 2-3 maréknyi magozott fekete olajbogyó
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors
- fehérbor
- oregano
- rozmaring
- kurkuma
- chilipaprika
- 1 csokor petrezselyem
A csirkecombok bőrét jó alaposan átvizsgálom, és eltüntetem belőlük a nemkívánatos elemeket. Egy tálkában összekeverek 2-2 csipet sót, borsot, 4-4 csipet oreganot és rozmaringot, 1-1 csipet chilivel és kurkumával, és ezzel a keverékkel bedörzsölöm a csirkecombok mindkét oldalát. Tepsibe fektetem a combokat, fehérbort öntök alájuk, alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben, 200 fokon 45 percig sütöm. Közben a bulgurt 30 percre hideg vízbe áztatom, majd leszűröm, és konyharuhán lecsöpögtetem. Egy tálban összekeverem a citromlevet, az olajat, a felkarikázott olajbogyót, a bulgurt és az apróra vágott petrezselymet. A húsról leszedem a fóliát, ha szükséges öntök alá még egy kis bort, és addig sütöm, amíg a bőre ropogósra pirul (ez kb. 20-25 perc volt nekem). Az olajbogyós bulgurral tálalom.
2 fős adag.
1 megjegyzés:
Keresgetem az új alapanyagokat a konyhában, így vettem a héten a bulgurt és kerestem hozzá a tökéletes receptet, egy másik kihívás, hogy megtaláljam a nekem tökéletes sült csirkét.
A csirkéd bekerül nálam a top 5-be. A bulgurhoz nekem egy kicsit sok volt az olajbogyó és a citromlé, de az alapötlet nagyon ízletes és finom.
Megjegyzés küldése