Mindenki ismeri, mindenki készíti, darált sertéshúsból, vagy akár sertéskolbászból is készíthető (egyik sem ’hamisítás’, mindkettő hagyományos bolognai változat). Szokás a főzés elején egy kis tejet adni a mártáshoz, mert ízletesebb lesz tőle a marhahús.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált marhahús
- 3 szál szárzeller
- 2 közepes sárgarépa
- 1 hagyma
- 3 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy sűrített paradicsomkonzerv
- vörösbor
- só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- bazsalikom (lehetőleg friss)
- 40 dkg spagetti
A hagymát és a sárgarépát apróra vágom, a paradicsomot felkockázom, és a zellert felszeletelem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, üvegesre pirítom benne a hagymát, majd hozzáadom a adarált húst és az áttört fokhagymát. Miután minden oldala kifehérdett, hozzáadom a sárgarépát és a zellert, és pár percig együtt pirítom. Ezután hozzáöntök egy kevés vörösbort (fél-háromnegyed dl-t), belekeverem a paradicsomot, és a sűrített paradicsomot, és lefedve 40 percig párolom. Ha szükséges, közben kevés alaplevet, vagy vizet adok hozzá. Közben megfőzöm a tésztát. Végül sózom, borsozom, apróra vágott bazsalikommal fűszerezem, és sajttal megszórva, azonnal tálalom.
4 fős adag.
4 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki. Sokszor főzök én is, mert a kisfiam egyik kedvenc étele.
jó ízlése van a kisfiadnak :-)
Megjegyzés küldése