Sajnos nem túl fotogén, de nagyon ízletes és egyszerű egytálétel, ráadásul a burgonyapüré különböző fűszerezésével könnyen változatossá tehető. Használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, fokhagymát, vagy már zöldségekből készült püréket is, brokkolit vagy sárgarépát.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 70 dkg burgonyából püré, tetszőlegesen fűszerezve (én szerecsendiót használtam)
- kb. 10 dkg reszelt sajt
- 1 nagy hagyma
- 2-3 sárgarépa
- 3 dl hús- vagy zöldségalaplé
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis sűrített paradicsom konzerv
- friss kakukkfű
- só, bors
- 1-2 evőkanál olaj
A húst, a hagymát és a sárgarépát nagyon apró kockákra vágom, és a felhevített olajon 5 percig pirítom őket. Megszórom a lisszttel, elkeverem, majd felöntöm az alaplével, és a sűrített paradicsommal. Lefedve 15 percig főzöm. Közben 200 fokra előmelegítem a sütőt, és előveszek egy tűzálló tálat. A húsos ragut fokhagymával, sóval, borssal, és kakukkfűvel ízesítem. A húst a tűzálló tálba öntöm, a tetejére kanalazom a burgonyapürét, megszórom a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütöm (addig kell sütni, amíg a sajt megpirul a tetején).
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése