2009. augusztus 27., csütörtök

Csirke burgonyapüré paplan alatt – aka pásztorpite

csirke1

Sajnos nem túl fotogén, de nagyon ízletes és egyszerű egytálétel, ráadásul a burgonyapüré különböző fűszerezésével könnyen változatossá tehető. Használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, fokhagymát, vagy már zöldségekből készült püréket is, brokkolit vagy sárgarépát.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 70 dkg burgonyából püré, tetszőlegesen fűszerezve (én szerecsendiót használtam)
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy hagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 3 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olaj

A húst, a hagymát és a sárgarépát nagyon apró kockákra vágom, és a felhevített olajon 5 percig pirítom őket. Megszórom a lisszttel, elkeverem, majd felöntöm az alaplével, és a sűrített paradicsommal. Lefedve 15 percig főzöm. Közben 200 fokra előmelegítem a sütőt, és előveszek egy tűzálló tálat. A húsos ragut fokhagymával, sóval, borssal, és kakukkfűvel ízesítem. A húst a tűzálló tálba öntöm, a tetejére kanalazom a burgonyapürét, megszórom a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütöm (addig kell sütni, amíg a sajt megpirul a tetején).

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: