Könnyű nyári vacsora burgonyából, feta sajtból salátával. Nem minden hizlaló, bikiniellenes, üldözendő fogás, ami burgonyából készül.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- egy csokor újhagyma
- 25 dkg feta sajt
- kakukkfű
- 1 tojás
- liszt
- só, bors
- 1 evőkanál citromlé
- olaj
- kevés tejszín és tejföl
- kb. 2 maréknyi magozott fekete olajbogyó
A burgonyát megmosom, és héjában 25 perc alatt megfőzöm. Forrón meghámozom, és áttöröm. Hozzákeverem a felvert tojást, a vékonyan felkarikázott újhagymát, a feta sajt felét elmorzsolva és a citromlevet. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem, és lefedve 1 órán át pihentetem a hűtőben. A masszából diónyi gombócokat formálok, ellapogatom, és lisztbe forgatom. Egy serpenyőben annyi olajat melegítek, hogy befedje az alját, és pár perc alatt mindkét oldalukon megsütöm a burgonya-fasírtokat. Közben villával összetöröm a maradék fetát, és kevés tejszínnel és tejföllel hígítom, majd belekeverem az apróra vágott olajbogyót. A burgonya-fasírtokat a mártogatóval és salátával tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik! Az olajbogyót én kihagynám, de ez nagyon jó kis étel lehet!
Megjegyzés küldése