2009. augusztus 26., szerda

Újhagymás burgonya-fasírt feta sajtos mártogatóval

Könnyű nyári vacsora burgonyából, feta sajtból salátával. Nem minden hizlaló, bikiniellenes, üldözendő fogás, ami burgonyából készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • egy csokor újhagyma
  • 25 dkg feta sajt
  • kakukkfű
  • 1 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • 1 evőkanál citromlé
  • olaj
  • kevés tejszín és tejföl
  • kb. 2 maréknyi magozott fekete olajbogyó

A burgonyát megmosom, és héjában 25 perc alatt megfőzöm. Forrón meghámozom, és áttöröm. Hozzákeverem a felvert tojást, a vékonyan felkarikázott újhagymát, a feta sajt felét elmorzsolva és a citromlevet. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem, és lefedve 1 órán át pihentetem a hűtőben. A masszából diónyi gombócokat formálok, ellapogatom, és lisztbe forgatom. Egy serpenyőben annyi olajat melegítek, hogy befedje az alját, és pár perc alatt mindkét oldalukon megsütöm a burgonya-fasírtokat. Közben villával összetöröm a maradék fetát, és kevés tejszínnel és tejföllel hígítom, majd belekeverem az apróra vágott olajbogyót. A burgonya-fasírtokat a mártogatóval és salátával tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Bazsalikomos gnocchi paradicsom-szósszal Egyszer csináltam eddig házi gnocchit, de az traumatikus élmény volt. Krumplit főzni, melegen hámozni, villa hátán izélgetni a kis nudlikat…. Ehh, nem nekem való. Most egy sokkal gyorsabb receptbe botlottam. Ráadásul csavar … Tovább
  • Juharszirupos hot dog krémes hagymával A legjobb hot dog eddig amit ettem (csináltam). A további hot-dog kísérletezéseimhez azt hiszem az elősütött bagettet mindenképp “megtartom” alapnak. Sokkal jobb, mint a puha hot dog-kiflik. (Amiket ráadásul sosem tudok norm… Tovább
  • Töltött sütőtök Múlt heti a recept, de semmit sem vesztett az aktualitásából, mert az igazi sütőtök-szezon csak most jön. Most vettem először hokkaido-tököt, aminek elvileg ehető a héja. És valóban, sőt nem csak ehető, hanem sütés után pon… Tovább
  • Tonhallal töltött cukkini Kivételesen kép nélkül, mert fáradt voltam a fényképezéshez. A hagyományos, darált hússal-rizzsel töltött, szósszal leöntött változatnál nagyságrendekkel gyorsabb. Hozzávalók: 1 közepes cukkini 1 tonhalkonzerv pár … Tovább
  • Sütőtökös-sajtos lepény Hatalmas ‘úá’ és egyesek azonnali ismétlést követeltek az első falat után. És miután megsült a tök már csak pár perc összerakni. Hidegen is jó, meg másnap is, tökéletes vacsora/ebéd hétköznapokra. A sütőtök mennyiségét nem… Tovább

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Nagyon jól hangzik! Az olajbogyót én kihagynám, de ez nagyon jó kis étel lehet!