Elkészítési módban hasonlít a pogácsás csirkéhez, az ízvilága azonban teljesen más, az engem a húslevesre emlékeztet, ez pedig sokkal kifinomultabb, gazdagabb ízvilágú. Hát hiába a francia parasztok tudtak valamit.
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 40 dkg konzerv vesebab
- 3-4 szál szárzeller
- 4 paradicsom
- 4 fej hagyma
- 2 dl fehérbor
- petrezselyem
- 16 szelet bagett
- 1 teáskanál pirospaprika
- vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
A hagymát és a paradicsomot négybe vágom, a zellert vékonyan felkarikázom, a babkonzervet lecsöpögtetem. Az olajat felhevítem egy serpenyőben, és megpirítom a csirkecombokat. Szűrőlapáttal vagy csipesszel kiszedem őket egy tálra. A maradék olajon megpirítom a hagymát, majd pár perc múlva mellédobom a zellert, és pár percig együtt pirítom őket. Leveszem a tűzhelyről, belekeverem a babot, a paradicsomot, a pirospaprikát, a bort, egy evőkanálnyi aprított petrezselymet, sózom, borsozom, és egy tűzálló tálba öntöm. A tetejére teszem a csirkecombokat, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütöm. Közben kb. 5 dkg vajat összekeverek 1-2 evőkanálnyi aprított petrezselyemmel, az áttört fokhagymával, és egy kevés sóval. Megkenem a vajjal a bagett-karikákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Leveszem az alufóliát a húsról, beteszem alá a bagettet, és még 10-12 percig sütöm.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
Ez a bagettes megoldás nagyon jó!:)
Nagyon finom lehetett!
a petrezselymes vajas bagett... nagyon 'egyben van' az egész (utálom ezta kifejezést, de most ez jutott eszembe csak)
Megjegyzés küldése