2009. augusztus 5., szerda

Töltött cukkini

toltottcukkini1

A heti cukkini adagunk. Gyorsan megvan, mert nem kell se besamelt, se rizst főzni, csak 3 részből áll: darált húsból, cukkíniből és sajtos tejfölös mártásból.

toltottcukkini2

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 15 dkg darált sertéscomb
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • fehérbor

Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húst, és addig pirítom, amíg minden oldalán kifehéredik. Aláöntök egy kevés fehérbort, sózom, borsozom, és 20 percig párolom. A cukkiniket megmosom, hosszában félbevágom, és kivájom a belsejüket. A tojást elkeverem a tejföllel, kicsit megsózom, és belekeverek egy jó nagy maréknyi reszelt sajtot. A sütőt előmelegítem 180-200 fokra. A cukkiniket egy tepsibe fektetem. A húshoz keverem a kivájt cukkini darabkák kb. felét, és a cukkínikbe kanalazom. A maradék cukkiniforgácsot vagy a tetejükre teszem, vagy közéjük rakom a tepsiben. A tojásos tejfölt a tetejükre kanalazom, megszórom még egy kis reszelt sajttal, és addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: