2009. november 26., csütörtök

Fetás-olajbogyós rakott tészta

fetasteszta1

Újabb egyszerű tészta konyhai „analfabétáknak” alapporok és más hasonló csodaszerek nélkül. A szükséges „tudományok” sora kimerül a tészta főzésben, ez pedig még a száraztészta zacskóján is fel van tüntetve. Nem érdemes húslevessel, pörkölttel és születésnapi tortával kezdeni a főzni tanulást, sokkal jobban megfelelnek a célnak a különböző vegetáriánus tésztaételek, kevesebb a hibalehetőség, biztosan nem futunk bele nyers vagy túlsütött húsba és szétfolyós tortákba, ami könnyen elveheti a vállalakozó kedvet.

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 40 dkg-os darabolt paradicsom konzerv
  • 20 dkg feta
  • 2-3 maréknyi olajbogyó
  • 2 evőkanál olívaolaj

A tésztát megfőzöm, és a főzési idő vége felé bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Az olajbogyót karikákra vágom, a fetát felkockázom. A lecsöpögtetett tésztát összekeverem az olajjal, a paradicsommal, az olajbogyóval, és a feta felével. Sózni nem kell, mert a sajt elég sós. Tepsibe vagy tűzálló tálba teszem, elosztom a tetején a maradék sajtot és kb. 15 percre a sütőbe teszem. Azonnal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: