2009. november 30., hétfő

Forralt bor

forraltbor1

Nem kell megvárni a forralt borozással a karácsonyi vásárokat, pillanatok alatt otthon is elkészíthető, így legalább tudjuk milyen borból készült, és a fűszerezés is kedvünkre alakíthatjuk. Nálunk ez a fűszerezés vált be, de lehet hozzá különböző citrus héjakat, és kardamomot, vagy csillagánizst is használni. Nem szoktam a bort a tűzhelyen forralni, a forrásban lévő víz éppen eléggé megmelegíti, így biztosan nem fő ki belőle az alkoholtartalom.

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 3 dl vörösbor
  • 2 púpos evőkanál cukor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 teáskanálnyi fahéj (nem őrölt)
  • citromkarikák a tálaláshoz

A vízben elkeverem a cukrot, hozzáadom a fűszereket, felforralom, és pár percig hagyom forrni. Hozzáöntöm a bort, elkeverem, és tűzálló poharakba szűröm. Mindegyikbe teszek egy citromkarikát, és azonnal tálalom.

2 pohárnyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Egy bögrével most szívesen meginnék, jót tenne a megfázásomnak..