2009. november 30., hétfő

Forralt bor

forraltbor1

Nem kell megvárni a forralt borozással a karácsonyi vásárokat, pillanatok alatt otthon is elkészíthető, így legalább tudjuk milyen borból készült, és a fűszerezés is kedvünkre alakíthatjuk. Nálunk ez a fűszerezés vált be, de lehet hozzá különböző citrus héjakat, és kardamomot, vagy csillagánizst is használni. Nem szoktam a bort a tűzhelyen forralni, a forrásban lévő víz éppen eléggé megmelegíti, így biztosan nem fő ki belőle az alkoholtartalom.

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 3 dl vörösbor
  • 2 púpos evőkanál cukor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 teáskanálnyi fahéj (nem őrölt)
  • citromkarikák a tálaláshoz

A vízben elkeverem a cukrot, hozzáadom a fűszereket, felforralom, és pár percig hagyom forrni. Hozzáöntöm a bort, elkeverem, és tűzálló poharakba szűröm. Mindegyikbe teszek egy citromkarikát, és azonnal tálalom.

2 pohárnyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Taco saláta Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (… Tovább
  • Zöldséges marha ragu Nagyon finom omlós, telt ízű étel született ebből a receptből. A mustáros burgonyapüré pedig egy nagyon kellemes meglepetés volt, tökéletesen illik a húshoz, és az elkészítése sem bonyolult: a szokásos módon elkészített burg… Tovább
  • Görög citromos csirke Stahl Judit gyors húsos ételek című könyvéből van a recept, kicsit nekem macerás, az idetesszük-odatesszük, mártáskészítés a végén stb., de végül is nem bonyolultak a lépések, és finom a végeredmény. Akkor mondjuk kicsit ki… Tovább
  • Pestos rizstorta & sült rizsgolyók Megint nem hallgattam a belső hangra, pedig kellett volna. Már amikor kimértem a 35 dkg rizst, rettentő soknak tűnt, sosem szoktam ennyit beletenni egy 4 adagos rizottóba, de miután megfőtt… Miután 2x ettünk belőle, és még … Tovább
  • Gombakrémleves Hozzávalók: 50 dkg gomba olaj 1 hagyma 1-2 zellerszár víz/zöldségalaplé tejföl/tejszín 1 pohár fehérbor reszelt sajt petrezselyem só, bors (extra: szárított vargánya stb.) Kevés olajon pá… Tovább

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Egy bögrével most szívesen meginnék, jót tenne a megfázásomnak..