2009. november 2., hétfő

Sajtos wrap

wrap3

Nem tudok megfelelő magyar szót a wrap-ra, wrap a mindenfélével megrakott és feltekert tortillalap, amit bárhova magunkkal vihetünk uzsonnára. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és alternatívája a szendvicseknek. Sütés (melegítés inkább) előtt 1 napot is eltölthet a hűtőben, aki megéhezik csak kivesz egyet, megmelegíti, és pár másodperc múlva már falatozhat is. Hidegen is jó, ha nincs lehetőségünk rögtön fogyasztás előtt megolvasztani a sajtot (ekkor is melegítsük össze indulás előtt, mert így nem fog belőle kipotyogni a reszelt sajt).

wrap1

Hozzávalók:

  • 1 tortillalap (25 cm-es)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis paradicsom
  • reszelt sajt

extrák:

  • sonka
  • mustár
  • kukorica
  • újhagyma stb.

Levágok egy nagy darab sütőpapírt, és ráteszem a tortillalapot (az egyik irányban kb. 10-10 cm-rel legyen nagyobb a papír. A paradicsom magházát eltávolítom, és vékony cikkekre vágom. A tortillalapot megkenem a tejföllel, ráteszem a paradicsom szeleteket, bőven megszórom reszelt sajttal, és szorosan feltekerem. Beletekerem a sütőpapírba, a kb. 10-10 cm-re túllógó végeket összetekerem és behajtom. Mikróba teszem, és pár másodpercig melegítem, hogy megolvadjon belül a sajt. Kitekerem a papírból, és elmajszolom.

Kis adag: 1 tortilla, nagy adag 2 tortilla.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gorgonzolás salátaöntetMartha Stewart oldaláról van a recept, annyit változtattam, hogy kihagytam a csípős szószt és nem mértem a gorgonzolát. Nagyon jó, egy aprítóval pár másodperc alatt elkészül (persze kézzel is össze lehet keverni). Hozzávalók:… Tovább
  • Taquito (Flauta) Illetve “fitness” taquito, mert nem olajban sütöttem őket, hanem sütőben. A taquito (avagy flauta) kisméretű tortillalap csirkés vagy marhahúsos töltelékkel töltve, szorosan feltekerve és olajban megsütve. Rendszerint kettév… Tovább
  • Curry-s, karfiolos sült csirkecomb A kiindulási pont a magyar GoodFood egyik receptje volt – a sok kép közt megbújik néhány pársoros, jellemzően nagyon egyszerűen elkészíthető recept is, fogok még mazsolázni köztük – kicsit variáltam csak: jobb szeretem az al… Tovább
  • Hideg avokádó-krémleves Ezzel a recepthez még a nem túl jó avokádókat is nagyszerűen fel lehet használni, két olyan avokádóm volt itthon, amiből azt sem néztem ki, hogy ehetők egyáltalán – az egyik “oké” volt, a másik “oké de vízízű”, és a leves m… Tovább
  • Sonkás-pesto-s tészta Megvagyok még, meg főzök is, csak vagy olyat főzök, ami már rég fent van a blogon, vagy egyszerűen nincs kedvem fényképezni. De most szerintem aktivizálni fogom magam, mert végre van megint robotgépem (ez most “butább”, csak… Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

csorgatod itt a nyálam... :D Én ki szoktam keverni a tejfölt krémsajttal, aztán jön rá a saláta, hús meg a paradicsom és a lilahagyma :)

szepyke írta...

Én imádom a tortillát, olyan sokoldalú, hogy hihetetlen!