2009. november 16., hétfő

Pizzás csiga

csiga2

Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pizzás csiga olajban eltett aszalt paradicsommal?

csiga1

Hozzávalók:

  • 1 adag házi leveles tészta
  • 1 nagy konzerv sűrített paradicsom
  • 1-2 maréknyi olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fél kávéskanál bazsalikom
  • 2 jó nagy csipet oregano
  • 2 csipet majoranna
  • cukor
  • pár szem aszalt paradicsom
  • reszelt sajt

Kevés olajon (az aszalt paradicsomról) megpirítom az áttört fokhagymát (én ezt is a paradicsom mellől halásztam ki), hozzáadom a sűrített paradicsomot, ugyanannyi vizet, egy csipet cukrot, a zöldfűszereket, kevés sót, és összeforralom. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverés) és két tepsit kibélelek sütőpapírral. Az olajbogyót karikákra vágom, az aszalt paradicsomokat elnegyedelem. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtom, megkenem a paradicsomszósszal, elosztom rajta az olajbogyót és a paradicsomot, és reszelek rá sajtot (nem kell vastagon mindenhol álljon a tetején). Feltekerem, és óvatosan 1,5-2 cm vastag szeletekre vágom. A szeleteket a sütőpapírra teszem, szórok a tetejükre még egy kis sajtot, és 20 perc alatt megsütöm.

18 db lett belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pulykaburger Nem is próbálom tagadni, de szeretem a hamburgert, néha marhából, néha csirkéből/pulykából. Ez utóbbi nyilván szégyen, de itthon szívesebben állítom elő a csirkés változatot (vagy pulykásat - abból könnyebb szép nagy szele… Tovább
  • Csirkés-sütőtökös gnocchi Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) gnocchi 25 dkg kockákra vágott csirkemellfilé 80-90 dkg sütőtök (héjastul) 2 dl főzőtejszín (10%-os is elég) 2-3 marék sajt 1 nagy hagyma 7-8 dkg húsos szalonna só, bor… Tovább
  • Sajtburger grillezett ananásszal Azt hiszem lassan ideje áttérnem a taco-ra és hasonlókra a hamburgerekről :-) Azért még van pár ötletem, de lehet, hogy visszább lépek a heti kettőről… Totál fura érzés, hogy a húsfogyasztásom fele marhahús, mondjuk ez a ta… Tovább
  • Morzsás sült hal A tőkehalfiléket általában nem fagyosan teszem a sütőbe, hanem egy tányérra téve előbb kiolvasztom őket. Így kétszer kell alóla kiönteni egy csomó nedvességet, ami elég bosszantó és nem túl szimpatikus dolog számomra. Most … Tovább
  • Bazsalikomos-mozzarellás hamburger Elég rákeresni a blogon a ‘burger’ meg ‘hamburger’ szavakra, és máris kiderül, hogy nagy rajongója vagyok ennek a szendvicsnek. És most a kismillió újévi elhatározás (amit jellemzően nem jan. 1én éjjel szoktam kitalálni, ha… Tovább

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Én megmelegítem és ketcuppel eszem! Isteni!:)