2009. november 14., szombat

Grillezett töltött paprika

paprika1

Diétázóknak való étel, finom volt, de én egy fél órával utána már újra farkaséhes voltam – az étvágyam inkább egy férfié, mint egy nőé, csak a miheztartás végett. Levessel, vagy előételnek megállja a helyét, de főételként csak fogyni vágyóknak!

Hozzávalók:

  • 3 db kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színű)
  • 7 dkg rizs
  • fél doboz kukoricakonzerv (vagy 1 kicsi)
  • 10 dkg gépsonka
  • reszelt sajt
  • bazsalikom
  • parmezán

A rizst megfőzöm, majd összekeverem a lecsöpögtetett kukoricával, és az apróra vágott sonkával. A sütőt előmelegítem 220 fokra (grill), és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A paprikákat kettévágom, kicsumázom, kimagozom, és héjas oldalukkal lefelé a tepsibe teszem. Öt percig sütöm, majd kiveszem, megfordítom, és újabb öt percre visszateszem a sütőbe. A kukoricás-sonkás rizst megsózom, és friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal ízesítem. A paprikákba kanalazom, a tetejére reszelt sajtot szórok, és annyi ideig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

2 fős (diétás) adag/6 fős előétel. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Babsaláta Ez is a fogyókúra program részeként került az asztalra, 500 kalória alatt van az energiatartalma, azaz akár ebédre, akár vacsorára nyugodtan fogyasztható – úgysem egészséges túl sokkal napi 1500 kcal alá menni. Érdemes a b… Tovább
  • Kókuszos-kakaós csiga Több blogon is láttam muffin tepsiben sütött élesztős csigákat, nagyon megtetszett az ötlet, mert így nem kell sütés után a szétszedegetésükkel bajlódni. A forma és a sütemények vajjal kenésétől minden darabnak ropogós szé… Tovább
  • Borsófőzelék liszt nélkül Egy ideje kíváncsi voltam, milyen a főzelék, ha nem hagyományos módon, rántással vagy habarással készül, hanem saját anyagú sűrítéssel. Biztos van ennek valamilyen neve, aki tudja, írja meg. A lényege, hogy a szokásosnál k… Tovább
  • Fokhagymás paradicsomos pulyka  A látszattal ellentétben nem paprikás csirke van a képen, bár a mártás színe pont ugyanolyan, ez azonban paradicsomból és tejszínből áll, nem pedig paprikából és tejfölből. A hosszú főzésnek köszönhetően a fokhagyma te… Tovább
  • Sajtos töltött csirkecomb Ritkán készítek töltött húst, valószínűleg azért, mert a menzai élmények elég hosszú időre elvették a kedvemet tőle (más dolgoktól örökre). Most azonban végre sikerült egy szimpatikus receptet találni, amiben nincs máj, és… Tovább

0 megjegyzés: