2009. november 3., kedd

Kukoricás babfőzelék

kukoricasbab1

Ha nincs időm semmi komolyat főzni, akkor szokott előkerülni ez a kukoricás babfőzelék, mert hagyma, sűrített paradicsom, bab- és kukoricakonzerv mindig van itthon. Tíz percen belül elkészül, és mégiscsak igazi étel, nem pedig „vízzel összekeverem a port és kész”. Lehet mellé kolbászt vagy tojást sütni, mi csak magában friss kenyérrel szoktuk enni.

kukoricasbab2

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 vörös vesebabkonzerv
  • 1 kis sűrített paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál keményítő
  • chili
  • bazsalikom
  • só, bors
  • 1 evőkanál olaj

Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát, a babot és a sűrített paradicsomot. Kevés vízben elkeverem a keményítőt, a főzelékhez keverem, és felforralom. Chilivel, kb. 1 teáskanál bazsalikommal, sóval és kevés borssal ízesítem. Friss kenyérrel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás-avokádós saláta Tipikusan a semmi extra/bonyolult vonalat képviseli ez a saláta, ennek ellenére mégis nagyon finom. Újabb darabja a súlycsökkentő törekvésemnek (lesz még pár, mert még 9-10 kilótól akarok megszabadulni). Én nem rajongok a … Tovább
  • Grillezett töltött paprika Diétázóknak való étel, finom volt, de én egy fél órával utána már újra farkaséhes voltam – az étvágyam inkább egy férfié, mint egy nőé, csak a miheztartás végett. Levessel, vagy előételnek megállja a helyét, de főételként … Tovább
  • Cukkinis-kukoricás tészta Amikor nincsen kedvem vagy időm sokáig a konyhában pepecselni, csak összevágok némi zöldséget, melléöntök egy kis tejszínt, és főzök mellé tésztát, mondhatjuk azt is rá, hogy „gyorskaja”. Elvileg gyorsabb lenne pizzát rend… Tovább
  • Zöldségleves Nagyjából három kategóriába szoktam sorolni a leveseket: vannak a krém és/vagy egy zöldségből készülők, vannak a húsosak és van „A zöldségleves”. Semmi extra, az összes közül a legegyszerűbb, teljesen hagyományos, pirospap… Tovább
  • Kókusztejes kukoricaleves Ez is csak nevében leves, inkább egytálétel, jó sűrű, tésztával, zöldséggel és hússal. Koktélrákkal lenne az igazi, azt azonban a csirkével ellentétben nem az elején kell hozzáadni, hanem a végén, a zöldségekkel és a tészt… Tovább

0 megjegyzés: