2009. november 25., szerda

Borsós-póréhagymás spagetti

borsosteszta1

Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt, úgyhogy nyugodtan lehet belőle nagyobb adagot főzni, és a maradékot elvinni a munkába.

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 15 dkg borsó
  • 2 póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál pesto
  • 1 evőkanál vaj
  • reszelt sajt a tetejére

A spagettit a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a mártást. A vajon pár percig párolom a karikákra vágott póréhagymát, majd hozzáadom a borsót, és 2-3 perc múlva hozzákeverem a pestot és a tejszínt. Fedő alatt, kis lángon addig főzöm, amíg a borsó megpuhul. A megfőtt tésztát összekeverem a mártással, és kevés sajttal megszórva azonnal tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Somlói galuska Somlói galuskából nem nagyon van összehasonlítási alapom, csak olyat ettem még, amit én készítettem. A cukrászdaiakkal kapcsolatban erős fenntartásaim vannak – mazsola, süteménymaradék, rossz ízű hamis-tejszínhab. Másik há… Tovább
  • Eton mess Angol édesség, ami az etoni kantinról kapta a nevét. Jó kis iskola lehet az, ahol ilyen desszertet szolgálnak fel. Tejszínhab, eper és habcsók, csupa remek összetevő. A habcsókhoz a múltkori receptet használtam, dobozban m… Tovább
  • Cukkinis-lilahagymás spagettiEz az egyik kedvenc húsmentes tésztám, nagyon sok zöldség van benne, ezért elég a szokásos adagnál kevesebb tésztát főzni hozzá. Érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem annyira szeretik a cukkinit, ettől a recepttől megváltoz… Tovább
  • Spárgás-szalonnás penne Volt némi maradék spárgám és kolozsvári szalonnám (mi más…). Nem túl meglepő módon tésztaszószt ütöttem össze belőlük. Szerintem képes lennék heti hétszer tésztát enni mindenféle szószokkal. Persze durumtésztát, nincs benn… Tovább
  • Kukorica krémleves A heti krémleves-adag. Most kukoricából. Kukorica levest szoktam főzni, de az nincsen pürésítve. Most kicsit változtattam a fűszerezésen, és bevetettem a botmixert. Az eredmény igen meggyőző lett. Hozzávalók: 15 dkg k… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Nem akarok nyarat! Havat akarok, sok havat! És mellé ilyen tésztát is akarok!

Várjál, becsukom a szemem és erősebben kívánom!:))))))

Lilla írta...

én meg nem akarok hideget! folyik tőle a könnyem és az orrom, és még roszsabb az ekcémám.

mandy tarragon írta...

hm, ez lesz ma a vacsora :)

Lilla írta...

remélem tetszeni fog .-)