2009. november 6., péntek

Póréhagymás-csirkés burgonyaleves

leves1

Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg őszi estékre, amikor egy saláta már nem elég testes…

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 70 dkg burgonya
  • 1 nagy póréhagyma
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sonka (vagy tarja)
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter csirkealaplé (én 1 liter vizet és fél liter vízhez való bio leveskockát használtam)
  • fél dl tejszín
  • só, bors
  • 6 szelet bacon

A burgonyát és a csirkehúst falatnyi kockákra vágom, a hagymát felaprítom, a póréhagymát felkarikázom, és a sonkát apróra vágom. A vajat megolvasztom, és üvegesre párolom benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a póréhagymát és a sonkát, és még kb. 3 percig párolom. Közben kevés alaplében elkeverem a lisztet, beleöntöm a fazékba, elkeverem, majd felöntöm a maradék alaplével. A leveshez adom a burgonyát és a csirkehúst, felforralom, és kis lángon 25-30 percig főzöm. Közben ropogósra sütöm a szalonnaszeleteket, és ha kihűltek, összetöröm őket. Belekeverem a tejszínt, sózom, borsozom, és a ropogós szalonnaszeletekkel megszórva tálalom.

5-6 adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Grillezett spárgasaláta szalonnával Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és m… Tovább
  • Spárgás quiche Még mindig spárga és még mindig quiche lázban égek. Némi szalonna (tudom, tudom koleszterin, de olyan jó egy kis húsos szalonna egy csomó dologba) hozzáadásával összepárosítottam a kettőt. Az eredmény igazán nagyszerű let… Tovább
  • Sütőtökös falatok Téli előétel vagy koktél mellé falatka. Ismét Gordon Ramsaytől van a recept, elégedett vagyok az új szakácskönyvemmel, sok jó recept van benne. A kenyérszeltekre kerülő szalonnás tököt hús mellé köretnek is el tudom képzel… Tovább
  • Minestrone (vagy legalábbis valami olyasmi)Sajnos a zöldségleveseket nem tudom olyan szépen fényképezni, mint szeretném, ezért nem is tenném ezt most ki. A minestrone receptekkel az a bajom, hogy általában kell hozzájuk tíz különböző zöldség, de mindegyikből csak egy … Tovább
  • Tőkehal petrezselyem-mártással A halról nem tudok saját véleményt alkotni, az egyszemélyes közönségnek szokás szerint nagyon ízlett, a petrezselyem-mártást viszont megkóstoltam. Elképesztően jó lett. Biztosan fogom máshoz is készíteni, mert igazán kár l… Tovább

1 megjegyzés:

Csibe írta...

Lilla, nagyon guszta!