Villámgyorsan elkészül, tele van zöldséggel és szerintem abszolút kezdő-kompatibilis. És jól melegíthető, lehet vinni munkahelyre ebédre. A sárgarépapüré egyik előnye a burgonyapürével szemben, hogy kevesebb kalóriát tartalmaz (lehet amúgy burgonyapehely nélkül is készíteni, én azt tapasztaltam, hogy úgy jobb az állaga), a másik pedig, hogy sokkal jobban bírja a melegítést. És amikor másnapra főz az ember ez elég fontos szempont.
Hozzávalók:
a raguhoz:
- 1 evőkanál olaj
- 1 csokor újhagyma
- 25 dkg gomba
- 15 dkg kockákra vágott pulykamell-filé
- 2-3 dl tejföl
- fél dl fehérbor
- só, bors
a répapüréhez:
- 40 dkg sárgarépa
- 3 evőkanál burgonya-pehely
- szerecsendió
- só, cukor (méz)
Az újhagymát felkarikázom és a gombát felszeletelem. az olajat felhevítem, pár percig sütöm benne a hagymát, majd hozzáadom a húst, átforgatom, és ha minden oldala kifehéredett, belekeverem a gombát. Pár percig nagy lángon együtt pirítom a húst a gombát és a hagymát, majd hozzáöntöm a bort, és közepes lángon, fedő alatt kb. 10 percig főzöm/párolom. Közben elkészítem a köretet, a répát megpucolom, kis darabokra vágom, és kevés vízben (nem kell ellepje elég ha kb. a répa 2/3-áig ér a víz) megfőzöm. A megfőtt répát leszűröm, a főzővizet félreteszem, összeturmixolom (és közben adok hozzá a főzővízből), belekeverem a burgonyapelyhet, sóval, szerecsendióval és egy kevés cukorral vagy mézzel ízesítem. A húshoz keverem a tejfölt, összeforralom, sóval borssal ízesítem, és a répapürével tálalom.
2 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése