Hatalmas ‘úá’ és egyesek azonnali ismétlést követeltek az első falat után. És miután megsült a tök már csak pár perc összerakni. Hidegen is jó, meg másnap is, tökéletes vacsora/ebéd hétköznapokra. A sütőtök mennyiségét nem mértem, szemre ment, hogy férjen bele a töltelék a formába.
Hozzávalók:
- 1 csomag (275 g) előnyújtott friss leveles tészta
- kb. fél sütőtök megsütve
- 10 dkg gorgonzola
- só, bors, szerecsendió
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
A leveles tésztával kibélelek egy nagy, lapos (kb. 28 cm átmérőjű) piteformát, és a sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel). A sütőtököt összekeverem a tojással, a tejföllel, kicsit fűszerezem, és beletördelem a gorgonzolát. A sütőtökös masszát a tésztára öntöm, és addig sütöm, amíg a töltelék megszilárdul és a tészta megpirul.
Salátával 4 fős adag.
1 megjegyzés:
Ez csodás! Látszik, hogy milyen krémes lett a töltelék amit tökéletesen kiegészít a ropogós tészta... :))
Megjegyzés küldése