2010. október 13., szerda

Fokhagymás cukkinifőzelék

Nagy közös kedvencünk a cukkini és a fokhagyma duója kb. minden formában. A főzelékek között is az egyik kedvenc. Nálam most lehet, hogy ez a párosítás a csúcstartó, cukkini főzelék rántott sajttal. Mivel a cukkini elég diétás, belefér a mellé elmajszolt 2 szelet sajt (a csomagolás szerint kb. 300 kcal)

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg cukkini
  • kb. 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 evőkanál burgonya-pehely

A cukkinit tetszőleges alakúra felvágom (karika, kockák, ami tetszik, én most a ceruza vastagságú, 2-3 cm hosszú hasábokat preferálom), a hagymát apróra vágom, és a fokhagymát megpucolom. Az olajon pár percig sütöm a hagymát majd hozzáadom a fokhagymát és a cukkinit, átforgatom, megsózom és pár percig párolom. Hozzákeverem a tejfölt és a burgonyapelyhet, összeforralom, és ha szükséges vizet keverek hozzá (esetleg zöldség-alaplevet). Én a cukkini esetében végképp azt szeretem, ha nincs sok leve, természetesen lehet ennél hígabbra is készíteni, akkor több burgonyapehelyre lehet szükség.Tetszőleges feltéttel tálalom.

2 fős adag. Adagonként kb. 370 kcal és 25 g szénhidrát.

1 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Akkor ezt megcsinálom!