2010. október 6., szerda

Kukoricalepény avokádóval

A GoodFood szerint ez egy tipikus ausztrál reggeli (brunch). Sajnos mostanában ritkán érünk rá egy ráérős-kiadós brunch-ra, ezért vacsora és ebéd lett belőle.

Hozzávalók:

  • 2 doboz kukorica konzerv (330 g-os)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kb. 6-8 dkg liszt
  • 8 szelet bacon
  • 1-2 avokádó
  • citromlé
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • kevés olaj a sütéshez
  • só, bors, chili

A paprikát apróra vágom, és kevés olajon pár percig sütöm. közben a tojást villával felverem, hozzákeverem a tejet, a sütőport, kb. 5 dkg lisztet és a leszűrt kukoricát. A paprikát a keverékhez adom, fűszerezem, és ha szükséges, keverek bele még lisztet. Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntök. Egy evőkanállal kis kupacokat teszek bele a tésztából, a kanál hátuljával kicsit ellapítom őket, és oldalanként pár perc alatt megsütöm. közben a serpenyőben ropogósra sütöm a bacont a kukoricalepények mellett, és az avokádók cikkekre vágom, és meglocsolom citromlével. A palacsintákat a sült szalonnával és az avokádóval tálalom.

4 fős adag.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kipróbáltam tegnap este, és eszméletlen finom és különleges!! Köszi az ötletet!

Lilla írta...

:-) örülök h tetszett