Most lusta vagyok pontosan kiszámolni ennek az ételnek a pontos energiatartalmát, az eredeti receptnél meg voltak adva ezek az adatok, de minimálisan eltértem tőlük (cukorborsó helyett sima borsó és mascarpone helyett tejföl), de ez nem hiszem hogy jelentősen befolyásolná a végeredményt. Én mondjuk több tejfölt raktam, mint amennyi mascarpone kellett volna, úgyhogy felkerekítem a számokat.
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 2-3 paradicsom
- 10 dkg borsó
- 10 dkg gomba
- 5 dkg vékonyra szeletelt sonka
- 2 dl tejföl
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- bazsalikom, szerecsendió
- 1-2 evőkanál olaj
Megfőzöm a tésztát, és közben elkészítem a mártást. A hagymát apróra vágom, és pár percig sütöm az olajban, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát. Miután a gomba kicsit megpirult, belekeverem a csíkokra vágott sonkát, a borsót és a tejfölt. Ha túl sűrű, adok hozzá a tészta főzővizéből. A főzési idő vége felé belekeverem a felkockázott paradicsomokat (igényesebbek lehúzhatják a héját, én ezzel nem szórakoztam), fűszerezem, összeforralom, és összekeverem a tésztával.
Hedonistáknak sajt a tetejére és sör mellé :-)
4 fős adag. Adagonként 500 kcal és 60 g szénhidrát alatt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése