Volt itthon egy kis maradék fekete bab, meg egy felhasználásra váró mangó szósz. Ez lett belőlük… (bár a szószból még van jó sok)
Hozzávalók:
- 4 csirke alsócomb
- pár kanál mangó-szósz
- só, bors (esetleg chili)
- 1-1,5 marék fekete bab
- 6-8 dkg rizs
- 1 hagyma
- 1 teáskanál curry
- 1 teáskanál olaj
A babot minimum egy éjszakára beáztatom, majd 1-1,5 óra alatt megfőzöm, és leszűröm. A mangó szószt fűszerezem (sóval, borssal, chilivel), a felével megkenem a combokat, és előmelegített sütőben (200 fok, légkeverés) kb. 30 percig sütöm. Ezután a húsra kenem a maradék szószt, és készre sütöm kb. 20-25 perc alatt. Közben elkészítem a köretet: a hagymát apróra vágom, és pár percig sütöm az olajon, majd hozzáadom a rizst és a curryt, átkeverem, és vizet öntök alá. Időnként megkeverem, és ha szükséges, öntök még rá vizet. Végül sózom, és belekeverem a babot. Aki bírja a nyers hagymát, a végén tehet rá pár karika újhagymát.
2 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése